Parohia Romano-Catolică Timișoara IV. Iosefin a găzduit sâmbătă, 25.02.2023, o întâlnire organizată pentru absolvenții cursului de formare pentru laici în vederea aprofundării modalităților de îmbunătățire a slujirii în comunitățile în care aceștia activează.
Programul întâlnirii, la care au participat aproximativ 20 persoane, a debutat la ora 14:15 cu salutul E.S. Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara și a Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, urmând ca fiecare persoană participantă să descrie experiențele proprii de slujire din ultimele luni, acumulate în parohia în care activează. Totodată, participanții și-au exprimat și câteva năzuințe legate de slujirea personală viitoare.
Ulterior, E.S. Iosif Csaba Pál a susținut o meditație adresată în mod special conducătorilor de grupuri mici. „Mă bucur foarte mult să mă aflu aici. Prima întrebare (n.r. pe care animatorii de grupuri să și-o adreseze) este ”Cum trăiesc?” Așa să trăiesc încât ceilalți să experimenteze iubirea mea. Aceasta este prima condiție. Al doilea lucru este că în iubire acționează Dumnezeu. Dacă am creat o relație de iubire, am creat acel spațiu în care Dumnezeu să poată acționa”, au fost cuvintele cu care Episcopul Diecezan a deschis meditația. ”M-aș bucura ca fiecare parohie să fie compusă din grupuri, să fie comunitatea comunităților și dieceza să fie comunitatea mare a comunităților care trăiesc și sunt vii în parohii și pentru aceasta este nevoie de animatori”, a mai precizat Păstorul diecezan.
Întâlnirea a continuat cu un Cerc Biblic, care a oferit posibilitatea meditării Cuvântului lui Dumnezeu și împărtășirea proprilor trăiri legate de acest Cuvânt și cu Sf. Liturghie, celebrată în biserica parohială din Timișoara IV. Iosefin, urmată de o agapă și evaluarea zilei.

Thabitta Kozilek / Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara