În perioada 22-26 iunie 2022 va avea loc la Roma cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor. Din România, la acest eveniment va participa câte o familie din fiecare dieceză sau eparhie, însoțite de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara, responsabil pentru pastorația familiilor din cadrul Conferinței Episcopilor din România.
În paralel cu Întâlnirea Mondială a Familiilor, la intenția Sf. Părinte Papa Francisc, programe pentru familii vor fi organizate atât în dieceze și eparhii, cât și în parohii.
În Dieceza de Timișoara o întâlnire a familiilor de nivel diecezan va avea loc în data de 25 iunie a.c. la locul de pelerinaj Maria Radna. Cu acest prilej Biroul pentru Pastorația Familiilor lansează următoarea invitație tuturor familiilor din parohii:

Salutăm cu drag toate familiile din Dieceza de Timișoara și nu numai!
Ne face o deosebită plăcere să vă prezentăm pe scurt evenimentul mult dorit de Sfântul Părinte Papa Francisc – Întâlnirea Mondială a Familiilor din acest an – din 22-25 iunie.
Întâlnirea Mondială a familiilor din 2022 va avea loc atât la Roma cât și în fiecare dieceză din lume, în fiecare parohie, fiind organizată în așa fel încât să poată participa fiecare familie din lume. Fiecare familie este o celulă aparte, minunată și importantă a Bisericii.
Dieceza de Timișoara a pregătit pentru acest eveniment o icoană pelerină precum și alte activități interesante.
Icoana Sf. Familii ajunge prin intermediul familiilor la parohiile din Dieceză și va rămâne în parohii până în data de 25 iunie 2022, când invităm familiile din parohii s-o aducă împreună la Maria Radna pentru a fi sfințită.
În ziua de 25 iunie 2022 toate familiile din Dieceză sunt așteptate la Maria Radna pentru a sărbători împreună Întâlnirea Mondială a Familiilor, în cadrul unui festival cu program atractiv pentru toți membrii familiei: copii mici și mari, soți, bunici.
Vă invităm să fim împreună, să mergem împreună alături de toate familiile din întreaga lume.
Întâlnirea Mondială a Familiilor este a noastră, a fiecărei familii!