În zilele de 25, 26 și 27 aprilie a.c. au avut loc ședințele preoților din Arhidiaconatul de Timiș, Arhidiaconatul de Mureș și Arhidiaconatul Banatului Montan. Tema întâlnirilor a fost data de părțile referitoare la pastorație din exortația apostolică Evangelii gaudium a Sf. Părinte Papa Francisc. Prelegerea a fost susținută în cadrul ședințelor de Pr. Veniamin Pălie, arhidiacon al Banatul Montan, paroh al bisericii Maria Zăpezii din Reșița. La întâlniri a fost prezent și Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop dicezan, Părintele episcop celebrând Sf. Liturghii premergătoare ședințelor.
Întâlnirea preoților din Arhidiaconatul de Timiș a avut loc în Aula Magna al Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara, iar Sf. Liturghie a fost celebrată anterior în biserica Ordinului Piarist. În data de 26 aprilie preoții din Ardidiaconatul de Mureș s-au întâlnit la Parohia Chișineu Criș. Ședința preoților din Ardidiaconatul Banatul Montan a fost găzduită în data de 27 aprilie de Parohia Slatina Timiș.
E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara i-a salutat cu mult drag pe preoții prezenți la toate cele trei ședințele.
În prelegerea sa Pr. Veniamin Pălie arhidiacon a menționat: „Mulțumesc Excelenței Sale Părinte Episcop pentru inițiativa de a scoate în evidență acest document chiar și la zece ani de la apariția lui. Considerăm, că este important, să ne reamintim și să aprofundăm câteva gânduri din exortația Evangelii gaudium a Sf. Părinte Papa Francisc. În acest document Sf. Părinte a evidențiat starea societății mondiale și ne-a atras atenția asupra faptului că Biserica are mereu nevoie de o reformă în acțiunea ei misionară.
După prelegere, în cadrul ședințelor arhidiaconale s-au abordat teme legate atât de activitatea pastorală pe care o desfăşoară preoții cât şi probleme administrative curente.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara

Despre ședința arhidiaconală organizată în Parohia Slatina Timiș vă rugăm să accesați următorul link: sedinta-diaconatului-montan-Kopie