Joi, 8 septembrie, în sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, comunitatea romano-catolică din Timișoara IV Iosefin și-a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Înainte de Sfânta Liturghie, care a început la ora 18.00, curtea și sala de religie au fost pline de viață: corul parohiei – „Laudate Dominum“ – a făcut ultima repetiție cu copiii, ministranții au avut ultimele instrucțiuni, iar grupurile de rugăciune s-au rugat în biserică împreună cu credincioșii veniți din tot orașul.
Sfânta Liturghie a fost celebrată în trei limbi de către pr. decan Dorin Gyula Filip, paroh de Ciacova, cu participarea msgr. Johann Dirschl, vicar general, pr. canonic Adalbert Jäger, paroh de Timișoara VI Fratelia și decan de Cenad, pr. Dumitru Daniel, paroh de Timișoara II Fabric, pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Romano-Catolic Gerhardinum, pr. canonic Zsolt Szilvágyi, parohul locului și pr. Tiberiu Szabó, capelan în parohia Iosefin.
În omilia sa, pr. Dorin Gyula Filip i-a încurajat pe credincioși să răspundă afirmativ la chemarea lui Dumnezeu, asemenea Sfintei Fecioare Maria. „Când organizăm un eveniment, ne întrebăm întotdeauna pe cine să invităm. Sărbătoarea de astăzi, hramul acestei biserici, este o sărbătoare pentru întreaga comunitate, indiferent de naționalitate sau vârstă, toți suntem invitați la sărbătoarea euharistică. La această sărbătoare, în această zi, suntem cu toții adunați de Mama noastră cerească, Maria.“ De asemenea, părintele a subliniat că familia este „cea mai mică și cea mai importantă celulă a societății și a Bisericii.“ În continuare, părintele Filip a spus: „Suntem invitați, invitați fiecare! Invitația lui Cristos, spre deosebire de invitația la o nuntă, nu este legată de o dată sau de o perioadă de timp; noi toți am primit-o la Botez și este pe viață! … Pentru Isus, noi suntem cei mai importanți oameni astăzi, cei chemați la această sărbătoare, la celebrarea Euharistică. (…) De obicei, atunci când suntem invitați, trebuie să ne confirmăm prezența sau absența, dar astăzi Isus, prin Maria, ne-a invitat să participăm la banchetul euharistic, la sărbătoarea Euharistiei, iar noi, cei prezenți, am răspuns afirmativ la această invitație.“
La finalul Sfintei Liturghii, parohul a mulțumit cantorului, dl. Prof. Cristian Rosoagă, corului „Laudate Dominum“, copiilor, ministranților, donatorilor și tuturor celor care au contribuit ca această sărbătoare să devină o adevărată bucurie și sărbătoare. Hramul s-a încheiat în curtea parohiei, unde toată lumea a fost invitată să se bucure de o agapă fraternă și să discute cu cei veniți din alte părți ale orașului.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara