Solemnitatea Preasfintei Inimi a lui Isus a fost instituită pentru întreaga Biserică de către Papa Pius al IX-lea și se sărbătorește în prima vineri de după a doua duminică după Sf. Rusalii – în acest an în data de 24 iunie. În această zi este hramul bisericii congregației Surorilor de Notre Dame din Timișoara și a bisericii Timișoara III. Elisabetin.
În biserica congregației Surorilor Notre Dame, care este în prezent biserica parohială a comunității bulgare din Timișoara, Sfânta Liturghie de hram în limbile maghiară, română și germană a fost celebrată vineri, 24 iunie după-amiază de către Pr. Attila Kozovits, paroh de Periam. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl, vicar general, Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, Pr. Gheorghe Augustinov, parohul comunității bulgare, Pr. Adalbert Jäger, paroh de Timișoara-Fratelia și Pr. Tiberiu Szabó, capelan de Timișoara IV. Iosefin.
În omilia sa, Pr. Attila Kozovits a subliniat că solemnitatea de astăzi este o celebrare a iubirii lui Isus, iubirea cu care El s-a apropiat de noi și care se manifestă și în prezent în viața noastră de zi cu zi. În același timp părintele paroh de Periam a evocat personalitatea episcopului martir Constantin-Ignațiu Bogdánffy, care după hirotonirea lui întru preot a celebrat prima sa Sf. Liturghie, primiția, în această biserică. – „Isuse, cu Inima blândă și smerită. Fă inima noastră asemenea cu inima ta”– rostim în rugăciune. Dar de ce este bine să-L lăsăm pe Isus să ne modeleze inimile asemenea cu inima Lui? Iată un exemplu: în data de 1 iulie 1934, un tânăr preot, Constantin-Ignațiu Bogdánffy, care mai târziu a devenit episcop de Oradea și care, acum câțiva ani în urmă a fost beatificat la Oradea, cardinalul Péter Erdő celebrând Euharistia la ceremonia de beatificare, a celebrat prima sa Sf. Liturghie ca preot în această biserică. Putem fi mândri de faptul că părintele Constantin-Ignațiu a celebrat prima sa Sf. Liturghie aici. Și cu siguranță atunci când și-a ridicat privirea spre acest altar, a văzut această statuie a Preasfintei Inimi a lui Isus. Acel Isus de la care a învățat cum să-și iubească aproapele, ce înseamnă să aibe inima asemenea Inimii Lui, ce înseamnă ca iubirea nemărginită și veșnică a lui Isus să îl ghideze pe drumul vieții. Nu ne putem dori altceva decât ceea ce spune rugăciunea: „Isuse, cu Inima blândă și smerită. Fă inima noastră asemenea cu inima ta” – a spus celebrantul principal.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal i-a mulțumit părintelui Attila Kozovits, paroh de Periam precum și tuturor preoților și credincioșilor prezenți pentru că au sărbătorit împreună această Sfântă Liturghie.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara