Duminică, 30 aprilie a.c., la primele ore ale dimineții, două autocare cu 85 de pelerini, credincioși ai Diecezei de Timișoara, au plecat din Timișoara spre Budapesta pentru a participa la Sfânta Liturghie de încheiere a vizitei papale în Ungaria. Pelerinii au fost din Timișoara, Dumbrăvița, Arad, Sfântul Paul și Pecica. Pe drum, pelerinii s-au rugat pentru Sfântul Părinte Papa Francisc și pentru cei rămași acasă.
Grupul numeros a ajuns în capitala Ungariei, Budapesta, imediat după ora 7.00, unde au sosit împreună cu pelerinii din Dieceza de Oradea în parcarea amenajată pentru acest eveniment de lângă Bazilica Sfântul Ștefan și s-au alăturat mulțimii care se îndrepta spre Piața Kossuth. Mulțimea a fost entuziastă și bucuroasă în timp ce se îndrepta spre piață, pentru a ajunge cât mai repede la locul Sfintei Liturghii. Trecând de filtrele de securitate, au ajuns la colțul pieței, de unde au putut urmări Sfânta Liturghie pe ecrane, departe de scena amenajată.
Pentru mai mulți membri ai grupului, aceasta a fost a doua lor întâlnire publică cu Sfântul Părinte. După Liturghia în aer liber din 2019 de la Șumuleu Ciuc, Papa Francisc a fost din nou la distanță vizibilă, în timpul circuitului procesional din piață. Mai mulți membri ai grupului s-au apropiat destul de mult și l-au văzut mai bine pe Sfântul Părinte în timp ce acesta îi saluta pe cei din piață.
„Este atât de frumos faptul că granițele nu sunt linii de separare, ci puncte de legătură, și că credincioșii în Cristos se concentrează pe dragostea care ne unește și nu pe diferențele istorice, culturale și religioase care ne separă.” a spus Papa Francisc la finalul celebrării.
A fost o bucurie deosebită să-l auzim exprimându-și recunoștința față de toți cei care au venit de departe pentru a participa la Liturghie.
Înainte de a se întoarce acasă, pelerinii au vizitat Bazilica Sfântul Ștefan, unde s-au întâlnit în piață cu grupul de 30 de tineri care au reprezentat Dieceza de Timișoara, care au participat la întâlnirea de sâmbătă a tinerilor.
Pe drumul spre casă, mulți dintre ei au spus cât de înălțător a fost să participe la Sfânta Liturghie, chiar dacă a fost obositor.

Pavel Sinka