În Joia Mare, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara a celebrat în biserica Millennium din Timișoara-Fabric Liturghia Crismei, în cadrul căreia membrii prezenți ai clerului diecezan și-au reînnoit promisiunile făcute lui Dumnezeu și Bisericii la hirotonire.
– Pentru noi, preoții, ziua de astăzi este una deosebită, o zi sfântă, fiindcă de aici izvorește și vocația noastră – a spus în cuvântul său de salut Episcopul Diecezei, făcând referire la faptul că Joia Mare este și ziua în care se comemorează faptul că Isus a întemeiat sacramentele Preoţiei şi Euharistiei. Episcopul Diecezan i-a salutat în mod special pe cantorii sosiți din mai multe parohii ale Diecezei, care au cântat împreună în cadrul acestei Sf. Liturghii, respectiv pe cei cincizeci de elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, sosiți împreună cu Pr. Zoltán Kocsik, directorul școlii și cu mai multe cadre didactice.
În omilie Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara a subliniat: – Sf. Liturghie de sfințirea uleiurilor ne atrage în mod special atenția asupra chemării noastre de creștin și în mod deosebit asupra vieții de preot.
Un alt moment important al Sf. Liturghii din Joia Mare a fost ceremonia Sfințirii Uleiurilor folosite pentru administrarea sacramentelor, la consacrarea altarelor, a bisericilor, clopotelor și la hirotonirea preoților.
Sf. Liturghie a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Diecezei.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara