În cea de-a doua duminică a lunii octombrie, o zi senină, colorată cu flori de toamnă și fructe de măceș, comunitatea din Țipar, filială a Parohiei Romano-Catolice Ineu, jud. Arad, s-a pregătit de sărbătoare: conferirea Sf. Sacrament al Mirului celor 33 de tineri din Țipar și Sintea Mică, care, sub îndrumarea Pr. Vilmos Gál, paroh de Ineu și dl. Gabriel Sotir au participat mai multe săptămâni la orele de cateheză. Dimineața, la ora 9.00, în biserica frumos decorată cu garoafe roșii, culoarea sărbătorii Duhului Sfânt, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan s-a întâlnit cu grupul tinerilor candidați la miruire, și după scurt timp de discuție atmosfera a devenit foarte deschisă și cordială.
Celebrantul principal a Sf. Liturghii de mirungere, care a început la ora 10.00 a fost Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, cel care a invocat prin rugăciunea sa revărsarea Duhului Sfânt asupra candidaților. Au concelebrat Pr. Vilmos Gál, paroh de Ineu și Pr. János Varga, preot cooperator la Parohia Arad-Centru. Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost animată de membrii corului bisericii din Țipar și Ineu sub conducerea dlui Gabriel Sotir.
În omilia rostită, Episcopul de Timișoara i-a îndemnat pe candidații la miruire ca să îl primească pe Duhul Sfânt cu sufletul deschis, să colaboreze cu El. „Prin împunerea mâinii episcopului, astăzi Duhul Sfânt va veni în plinătate. El este cel care ne ajută să trăim în prezent în jurul lui Dumnezeu. Și Duhul Sfânt este acea persoană, cu care trebuie să avem o relație vie și personală. Fără această relație vie și personală am putea să o percepem credința ca pe o povară.” – a spus Episcopul.
După reînnoirea făgăduinţelor de la Botez și mărturisirea de credință, candidații, fiecare însoțiți de naș sau nașă, s-au prezentat în fața Păstorului Diecezei pentru momentul esențial al mirungerii: ungerea pe frunte, cu Sfânta Crismă, făcută o dată cu impunerea mâiniilor Păstorilor şi însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne, parohul locului și candidați la miruire i-au adresat cuvinte de mulțumire Episcopului Diecezan, care le-a acordat tuturor credincioșilor prezenți binecuvântarea sa.

Biroul de Presă al Diecezei Romano-Catolice de Timișoara