În Parohia Romano-Catolică Timișoara III. Elisabetin, sâmbătă, 20 mai a.c., înainte de Sf. Liturghie solemnă de mirungere de la ora 11.00, grupul tinerilor candidați s-au întâlnit cu Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru a discuta despre credință și despre momentul pentru care s-au pregătit timp de mai multe săptămâni: conferirea Sacramentului Maturității Creștine. A fost o zi plină cu emoții atât pentru tineri cât și pentru părinții și nașii acestora. „Dragi tineri, iubiți confrați în preoție, dragi părinți și nași, convorbirea cu tinerii candidați la Miruire a fost frumoasă. Când am întrebat, ce așteaptă ei de la Sf. Mir, unul dintre răspunsurile era: Vreau să mă apropii mai mult de Dumnezeu. Este această sete profundă în noi, de a ne apropia de Dumnezeu” – s-a adresat la începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan celor prezenți.
Alături de Păstorul Diecezei și Pr. István Barazsuly SDS, parohul acestei comunități l, la Sf. Liturghie a concelebrat P. Nikola Lauš SDS, Superiorul Mănăstirii Salvatorienilor. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl. cantor Krisztián Kelemen și corul acestei biserici.
În omilia sa Episcopul Diecezan s-a adresat în primul rând candidaților la sf. Mir, sfătuindu-i: „Nu știți niciodată, ce va face Duhul Sfânt în voi. Poate că aduce o schimbare puternică. Nu știm, în ce mod vom fi atinși de Duhul Sfânt. Duhul Sfânt este a treia persoană din Preasfânta Treime, care vine la noi. Să întrețineți relație cu El, să vorbiți cu El, să încercați să îi auziți vocea în liniște. Duhul Sfânt este invizibil, dar natura Lui este iubirea. Unde este o comunitate unde oamenii se iubesc, devine tot mai vizibilă prezența Sa. Fructele Sale, efectele Sale sunt vizibile.”
Un moment important al Sf. Liturghii a fost reînnoirea făgăduințelor de la Botez, după care cei 11 tineri însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru conferirea Sf. Mir, prin ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
Sf. Liturghie s-a încheiat cu mulțumiri adresate din partea P. Nikola Lauš SDS, Superiorul Mănăstirii Salvatorienilor și din partea tinerilor Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru celebrarea Sf. Liturghii și administrarea Sf. Mir. „Întăriți prin acest Sacrament avem încredere că Duhul Sfânt este alături de noi pe calea vieții noastre. Ajutați de puterea Lui vom încerca să fim mărturisitori fideli ai Evangheliei prin viața pe care o trăim” – a spus reprezentantul tinerilor.
Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara

Foto: Marincovici Silviu