Din 1 februarie 2021 P. Nikolaus Lauš a devenit noul superior al Salvatorienilor din Timișoara

Pr. Niki s-a născut la 28.10.1965 la Lupac, jud. Caraș-Severin, fiind sfințit preot la 23 iunie 1991 în Domul din Timișoara, activând imediat după aceasta în calitate de capelan în parohia păstorită de salvatorieni, Timișoara III Elisabetin, respectiv în biserica Preasf. Inimă a lui Isus. Aici a făcut cunoștință cu această comunitate de viață consacrată, aflată sub conducerea superiorului P. Berno Rupp SDS, hotărând ulterior să devină la rândul său salvatorian.În 1993 a început noviciatul la Passau (Germania), depunând primele voturi la 29 septembrie 1994. Ulterior, P. Niki a activat din nou în calitate de capelan în Elisabetin, unde a fost numit paroh începând din 1 septembrie 1995. El a început studiile în domeniul psihologiei, iar în 29 septembrie 1997 și-a depus voturile perpetue.
La 10 octombrie 1998, P. Nikolaus a suferit un accident rutier foarte grav, căruia i-a supraviețuit în mod miraculos. După o îngrijiri medicale intensive în spitalul Lorenz Böhler din Viena, care au durat două luni și după recuperare, după aproape un an el a putut să își reia activitatea pastorală din parohie și studiile începute.
După 22 de ani P. Nikolaus a dorit să fie eliberat din slujirea de paroh, activând din 17 septembrie 2017, din nou, ca și capelan în Elisabetin, respectiv ca terapeut-psiholog căutat în Timișoara și în împrejurimi.
Conducerea Provinciei Salvatorienilor l-a ales pe P. Nikolaus, cu începere de la 1 februarie 2021 ca Superior al Colegiului Salvatorian din Timișoara, data de la care și-a preluat atribuțiile prevăzute de această slujire.
Îi dorim Părintelui și comunității salvatoriene multă bucurie, binecuvântare și har în activitatea comunitară.
Sursa: http://www.salvatorianer.at/site/de/home/aktuelles/article/1728.html