Vijelia care s-a năpustit vineri, 25 iunie peste unele localități din vestul țării a produs pagube însemnate în cazul a două biserici romano-catolice din Dieceza de Timișoara: biserica din Sânnicolau Mare, județul Timiș și cea din Sânpaul, județul Arad.
Conform relatării Pr. Attila Andó, paroh al Parohiei Romano-Catolice Sânnicolau Mare, furtuna a început pe la ora 22.00, nu cu mult timp după atenționarea Ro-Alert. Vântul puternic a desprins o treime din acoperișul bisericii romano-catolice Sf. Tereza de Avila din localitate, mai precis pe o suprafață de aximativ 500 mp, din care jumătate a fost luată de vânt, iar cealaltă jumătate atârnă încă de pe șarpantă. În unele zone s-a distrus și lemnăria. Au rămas intacte numai grinzile, iar din sanctuarul bisericii, practic se vede cerul liber. Paguba materială estimată se ridică la 30.000-35.000 de euro. Paratrăsnetul a fost rupt în mai multe bucăți și aruncat de furtună, în grădină. Și în cimitir s-au produs pagube în urma vijeliei, un brad a fost smuls din rădăcini, și aproximativ 5-6 monumente funerare au fost distruse din cauza că vântul le-a doborât și spart iremediabil.
Potrivit portalului de știri online www.aradihirek.ro, în localitatea Sânpaul din județul Arad, acoperișul turnului bisericii romano-catolice, filiala parohiei Arad-Gai, a fost smuls și aruncat de vânt, mai mulți copaci au fost rupți în două și acoperișurile mai multor case au fost distruse. Acest lucru se întâmplă în pragul sărbătoririi hramului lăcașului de cult, celebrat pe 29 iunie, în solemnitatea sfinților apostoli Petru și Paul.

Foto: Dieceza de Timișoara și www.facebook.com/aradi.hirek