În perioada 7-11 august un grup al comunității familiilor din Dorobanți a avut ocazia să meargă într-un pelerinaj la Schönstatt, Germania, despre care au realizat o scurtă relatare.
„Am plecat dis-de-dimineață spre Budapesta, de acolo am luat un avion către Köln și apoi un tren. Am ajuns la Schönstatt după-amiaza. Am fost cazați în casa Fraților Mariei, numită după Muntele Tabor. Am mers pe jos prin pădure și am fost impresionați de frumusețea locului încă din prima zi. Seara, Pr. Péter Szabó a celebrat Sf. Liturghie în micuța capelă de acolo.
În dimineața zilei de 8 august am coborât în vale și sora M. Böbe Tari ne-a povestit despre istoria capelei și despre cum a luat naștere Mișcarea de la Schönstatt, cum a început Fecioara Maria să îi educe pe studenți prin părintele Kentenich pentru a deveni preoți puternici, liberi. Am vizitat școala unde părintele Kentenich a predat la vremea respectivă, am avut ocazia să ne rugăm în capelă și am participat la Sfânta Liturghie. A fost frumos să vedem cum mici și mari au scris scrisori către Maica Domnului în ulciorul cu motto-ul mișcării Schönstatt „Nimic fără tine, nimic fără noi”, adică facem totul împreună cu Maica Domnului și Ea face totul prin noi.
După-amiază, am vizitat biserica de pelerinaj, în timp ce copiii noștri s-au jucat pe terenul de joacă construit pentru ei.
A doua zi am urcat pe dealul surorilor, unde am vizitat biserica Preasfânta Treime, unde se află mormântul părintelui Kentenich și casa în care a trăit în ultimii trei ani din viață. Am fost impresionat de cât de mică și simplă era camera lui, cât de simplu a trăit. După-amiaza, am vizitat o expoziție unde am putut vedea țările în care surorile lucrează ca misionare și am putut să ne facem o idee despre cultura țărilor respective. După aceea, am mers la casa părintelui Kentenich, unde am aflat mai multe despre viața lui.
Joi, după Sf. Liturghie de dimineață, am făcut o plimbare cu vaporul pe Rin până la Koblenz, apoi cu telecabina până la cetatea Ehrenbreitstein, o experiență minunată pentru copiii noștri.
Vineri dimineață, am încheiat pelerinajul cu o Sfântă Liturghie în Capela Tabor. Noaptea târziu am ajuns acasă la Dorobanți obosiți, dar recunoscători, cu multe experiențe în inimă și am adus cu noi și pe Sf. Fecioară Maria, Mama de trei ori admirabilă și regină triumfătoare de Schönstatt, care să ne protejeze.
Suntem recunoscători că am reușit să vizităm acest sanctuar.”

Grupul de familii din Dorobanți