În Dieceza de Timișoara de două decenii a devenit o tradiție organizarea în luna iunie a unui pelerinaj al ministranților (slujitorilor la altar) la bazilica Maria Radna. În ultimii doi ani, situația pandemică Covid19 nu a permis organizarea unor întruniri cu număr mare de participanți, astfel că întâlnirea s-a desfășurat parțial online. În acest an, însă, băncile bazilicii din Maria Radna s-au umplut din nou cu copii, iar bucuria și entuziasmul lor au fost împărtășite tuturor celor care au participat împreună cu ei la Sf. Liturghie celebrată la ora 11.00 de către Pr. Alin Irimiciuc, paroh de Bocșa, responsabil pentru pastorația ministranților. La Sf. Liturghie au concelebrat toți preoții diecezani care i-au însoțit pe copii.
În cuvântul său de salut Pr. Alin a citat din omilia Sf. Părinte Papa Francisc rostită la Întâlnirea Mondială a Tineretului din Panama: – „Voi, dragi tineri, nu sunteți viitorul – tuturor le place să spună: ”Voi sunteți viitorul”. Nu, voi sunteți prezentul, nu sunteți viitorul lui Dumnezeu, voi, tinerii, sunteți prezentul lui Dumnezeu. El vă convoacă și vă cheamă în comunitățile și orașele voastre ca să mergeți în căutarea bunicilor, a adulților; să vă ridicați în picioare și împreună cu ei să luați cuvântul ca să împliniți visul cu care Domnul v-a visat. Nu mâine, ci acum, pentru acolo unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră (cf. Mt 6,21), iar ceea ce vă face să vă îndrăgostiți va cuceri nu doar imaginația voastră, dar va cuprinde totul.”
În omilia sa rostită în limba română Pr. Piry Radulov paroh de Vinga a subliniat: – „Bunul Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, pe fiecare, El ne cheamă pe nume. Tema noastră este să învățăm cum să-L ascultăm, să fim fideli și curajoși, să fim acei slujitori vrednici, care i-au talanții pe care i-am primit.”
Predica în limba maghiară a fost rostită de către Pr. Csaba Miklós, paroh de Mailat.
La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Alin Irimiciuc a prezentat programul care urma să se defășoare în vecinătatea sanctuarului marian de la Radna, la Cladova, unde cei 200 de copii și tineri pelerini au participat la un concurs cu tematică religioasă, un campionat de fotbal și la diverse jocuri în aer liber.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara