Cu prilejul sărbătorii Tuturor Sfinţilor şi a Zilei Comemorării Credincioșilor Răposați, miercuri, 2 noiembrie 2022 în biserica Sf. Ecaterina din Timișoara I. Cetate la ora 8.00 Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara a celebrat un Requiem la intenţia episcopilor, canonicilor, preoților și credincioșilor decedaţi din Dieceza de Timișoara. La Sf. Liturghie au concelebrat Msgr. Johann Dirschl, vicar general, parohul locului, Pr. Zsolt Szilvágyi vicar pastoral, paroh de Timișoara IV Iosefin, Pr. Nikola Lauš, cancelar episcopal, Pr. Adalbert Jäger, canonic, paroh al parohiei Timișoara VI. Fratelia, Msgr. Gheorghe Augustinov, paroh al Parohiei Personale Bulgare din Timișoara și Pr. József Hajdú, paroh emerit.
În cuvântul său de salut, Episcopul Diecezei a menționat: „Prin această Sf. Liturghie trăim legătura cu cei care au plecat la Casa Tatălui Ceresc. Cerem milostivirea Bunului Dumnezeu pentru noi și pentru toți cei care nu mai sunt printre noi.”
În omilia rostită în limba română Pr. Augustinov, paroh al Parohiei Personale Bulgare, a amintit elemente din viețile a trei episcopi decedați: Dr. Augustin Pacha, Dr. Adalbert Boros și Msgr. Sebastian Kräuter. „Eram la Alba Iulia, la școala de cantori, când aflasem, că episcopul de Timișoara, Augustin Pacha este eliberat din închisoare. Era o mare bucurie. Dar am aflat și faptul, că era bolnav. Atât de liber era, că venind în Timișoara nu i s-a îngăduit să intre în Catedrală. Pe multe iconițe din timpul său erau mesaje pentru copii, cum ar fi: să nu treacă zi fără rugăciune, să nu treacă vineri fără post, să nu treacă duminică fără Sf. Liturghie, să nu treacă timpul Pascal fără Spovadă. La arhiepiscopul titular Adalbert Boros m-a impresionat faptul că primul lui drum de la închisoare a dus la Maria Radna, la Sf. Fecioară. Pe episcopul Sebstian Kräuter mulți l-au cunoscut, era un om cu suflet mare, plin de bunăvoință. La final putem aminti cuvintele lui Sf. Paul din scrisoarea a doua către Timotei: „Am luptat lupta cea bună, am ajuns la capătul alergării, mi-am păstrat credinţa. De acum, îmi este rezervată coroana dreptăţii pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept; şi nu numai mie, ci şi tuturor acelora care au iubit arătarea lui” – a spus Pr. Gheorghe Augustinov. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl. Róbert Bajkai-Fábián, organistul Catedralei sf. Gheorghe, Domnul din Timișoara.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara