În cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, joi, 20 ianuarie a.c. la ora 11.30 biserica romano-catolică din Ciacova a găzduit o întâlnire interconfesională la care au participat Pr. Emanuel Popescu, parohul comunității ortodoxe din Ciacova, Pr. ortodox Ionuț Dinu de la Centrul de Îngrijire și Asistență Ciacova, Pr. Gheorghe Florea, parohul comunității ortodoxe din Ghilad, Pr. Dorin Gyula Filip, parohul romano-catolic din Ciacova, Pr. György Kóbor, paroh romano-catolic emerit și directorul Asociației Caritas din Ciacova și Pr. Elemér Pántya, preot romano-catolic emerit.
În cuvântul de salut Pr. paroh Dorin Gyula Filip a subliniat: „Organizarea rugăciunilor ecumenice la Ciacova a devenit o tradiţie, care se continuă și cu această ocazie, cu toate că în ultimii doi ani, din cauza pandemiei COVID19 credincioșii nu s-au putut întâlni în număr mare în biserică.“
Temele mesajelor transmise de către Pr. György Kóbor și Pr. Gheorghe Florea au fost legate de motto-ul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor: „Căci am văzut steaua lui la răsărit şi am venit să-l adorăm“ (Mt 2, 2).
La încheierea orei de rugăciune Róbert Bajkai-Fábián, organistul Catedralei Sf. Gheorghe/ Domul din Timișoara, d-na Babenco Ildikó, soprană a Operei Naționale Române din Timișoara și corul de copii al Liceului Teoretic Alexandru Mocioni din Ciacova au susținut un mic concert.
Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească.

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara