După doi ani de restricții din cauza pandemiei, cu prilejul Solemnităţii Ridicării Fericitei Fecioare Maria cu trupul şi cu sufletul la Cer, Bazilica Maria-Radna s-a umplut din nou cu pelerini, care au avut ocazia să participe la Sf. Liturghii celebrate în limbile slovacă, croată, română, maghiară și germană, să participe la sf. Spovadă, la devoțiuni sau să se retragă, și să se roage în privat și în liniște.
Ziua de 15 august a început cu Sf. Liturghie de la ora 7.30, în limba croată celebrată de Pr. Nikola Lauš, directorul cancelariei episcopale, iar de la ora 9.00 de sf. Liturghie în limba maghiară. La ora 11.00 Liturghia a fost celebrată de către Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, în limbile română, germană și maghiară. Animator pentru cântece a fost corul bazilicii de pelerinaj.
În omilia sa Pr. Vicar Episcopal a vorbit despre faptul că fiecare sărbătoare mariană spune ceva despre viața Sf. Fecioare, totodată cu ocazia fiecărei sărbători Mama noastră Cerească ne vorbește, ne dă un mesaj, ne îndrumă, vrea să ne dea din lumina ei. – „Noi am venit aici ca și copiii Mariei, și o întrebăm pe Mama noastră, ce are ea de transmis nouă. Fiindcă și noi avem multe întrebări legate de viață. Cum ar trebui să trăim ca viața noastră să ajungă la îndeplinire? Prin Evanghelia de astăzi înțelegem, că Elisabeta spunea: «Fericită esti tu Maria fiindcă ai crezut.» Cred că primul răspuns al Maicii noastre Cerești ar fi ca să clădim viața noastră pe credința vie în Bunul Dumnezeu“ – a subliniat Pr. Zsolt Szilvágyi.
Bazilica Maria Radna îi așteaptă în continuare cu porțile deschise pe toți cei care doresc să petreacă câteva clipe, ore sau zile în preajma Sf. Fecioare, pe toți pelerinii, care vor sosi în următoarele luni cu ocazia sărbătorilor mariane din 8 septembrie – Nașterea Sf. Fecioare Maria, 12 septembrie – Sf. Nume al Sf. Fecioare Maria, 1 octombrie – pelerinajul și întâlnirea preoților, a persoanelor consacrate, al angajaților și colaboratorilor laici din parohii, 8 octombrie – pelerinajul credincioșilor maghiari.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara