„În data de 2 februarie Biserica Romano-Catolică sărbătoreşte Întâmpinarea Domnului. În cadrul Sf. Liturghii binecuvântăm lumânările, ca simbol al lui Isus. Totodată Sf. Papă Ioan Paul al II-lea a instituit în anul 1997 „Ziua Mondială a Vieții Consacrate”, care este celebrată anual în această dată” – a subliniat Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum în cadrul Sf. Liturghii, celebrate în Biserica Piaristă la ora 12.00 în prezența elevilor de limbă maghiară ai liceului, sintetizând esența sărbătorii de astăzi. Sfânta Liturghie pentru elevii din clasele cu predare în limba română a fost celebrată de către Pr. Zoltán Kocsik începând cu ora 13:00.

„Pruncul Isus a fost dus de părinții Lui la Ierusalim pentru a fi prezentat în templu. Acolo s-au întâlnit cu bătrânul Simeon și cu profetesa Ana. Amândoi au recunoscut în copil pe Fiul lui Dumnezeu, pe Mesia pe care îl așteptau de atâta timp”, a spus Pr. Kocsik, binecuvântând apoi lumânările.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Zoltán Kocsik a cerut rugăciuni pentru elevii claselor a VIII-a și pentru absolvenți, pentru care acest an școlar se va încheia cu examene.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara