În perioada 1-3 septembrie a.c. Episcopia Romano-Catolică de Timișoara a organizat pentru colaboratorii Biroului pentru Pastorația Familiilor și a Adulților, Centrului Diecezan de Tineret și Biroului Media o călătorie cu caracter practic, schimb de experiență și ocazie de muncă în echipă, toți participanții pornind împreună pentru a contribui la planificarea noului An Pastoral 2021-2022.
În data de 1 septembrie am pornit cu toții la drum, moment în care E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara, le-a adresat câteva cuvinte celor prezenți în autocar. În mesajul său Excelența Sa a vorbit despre milostivirea lui Dumnezeu față de noi, iar noi la rândul nostru să exersăm acest lucru cu confrații, cu colegii, cu cei cu care colaborăm, cu care lucrăm zilnic. Părintele episcop a vorbit de asemenea despre anul care a trecut, ca fiind un an greu, în care nu am putut lucra cum ne-am fi dorit, dar în care am supraviețuit sub diverse aspecte, acum fiind timpul pentru a planifica, pentru a construi Împărăția lui Dumnezeu, Corpul mistic al lui Cristos – Biserica compusă din mai multe celule (dieceză, parohie, ordine călugărești, grupuri și mișcări).
Prima oprire a avut loc la Alba – Iulia, unde ne-a primit cu mare căldură E.S. dr. Gergely Kovács, arhiepiscop de Alba Iulia. Ne-a prezentat pe scurt arhiepiscopia, după care a urmat vizitarea Catedralei Romano-Catolice Sf. Mihail. Scurta vizită a noastră s-a încheiat la Seminarul Teologic romano-catolic, unde preoții din grup au împărtășit câteva amintiri din timpul studiilor cu restul grupului.
Seara am ajuns la Târgu Mureș la parohia Sf. Familie, unde Szénégető István, paroh și responsabil pentru pastorația familiilor în Arhidieceza de Alba Iulia. A vorbit despre o temă comună, a celor două dieceze, pastorația familiilor. Toată seara s-a dedicat pentru pastorația familiilor, unde Pr. Szénégető a vorbit despre cum lucrează ei în dieceză, după care și team-ul nostru responsabil pentru familii a prezentat activitatea. A fost un schimb de experiență foarte bună, unde fiecare grupă a învățat de la celălalt. În dimineața celei de a doua zi am celebrat împreună Sf. Liturghie cu comunitatea din parohia Sf. Familie.

Váncsa Csaba