În calendarul Bisericii Romano-Catolice, în data de 10 aprilie este marcată Duminica Floriilor. Cu această zi începe Săptămâna Mare, săptămâna Patimilor şi Morţii Domnului nostru Isus Cristos. În Duminica Floriilor la ora 11.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara a celebrat Sf. Liturghie în limba română în biserica parohială Sf. Ecaterina din Timișoara I Cetate. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl, vicar general, parohul acestei biserici, Pr. László Bakó secretar episcopal, Pr. Macedon Hiticaș și Pr. Josef Hajdu, paroh emerit. Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de dl. Róbert Bajkai-Fábián, organistul Domului.
Sf. Liturghie a început în fața bisericii cu sfințirea ramurilor. În rugăciunea sa E.S. Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a rostit: Celebrând, aşadar, cu toată credinţa şi evlavia intrarea mântuitoare a lui Isus, să-l urmăm şi noi pe Domnul, pentru ca împărtăşindu-ne, prin har, de crucea lui, să avem parte de înviere şi viaţă. Biserica îl salută pe Domnul ei în sfânta Euharistie ca pe Acela care vine acum sub chipul Pâinii şi al Vinului şi care rămâne mereu „Acela care vine” şi ne pregăteşte la venirea sa. Ca pelerini mergem spre Domnul. Domnul însuşi vine ca pelerin în întâmpinarea noastră, chemându-ne să urcăm împreună spre Cruce şi Înviere în Ierusalimul cel veșnic, care creşte în mijlocul acestei lumi prin împărtăşirea cu Trupul său.
Deoarece în acest an suntem călăuziţi de Evanghelia după Sf. Luca, după ce preoții și credincioșii au intrat, în procesiune, în biserică, s-a citit pasajul din această Evanghelie, care descrie intrarea lui Isus în Ierusalim, patimile și moartea Mântuitorului nostru.
În omilia Sa, Episcopul Diecezan a subliniat două aspecte: „Primul este fidelitatea lui Isus, care ne învață că indiferent de cum se comportă oamenii din jurul nostru, să rămânem fideli de misiunea noastră de creștin. Cel de-al doilea aspect este că de multe ori, precum a fost și în cazul discipolilor lui Isus în momentele de dinainte de răstignire, și în cazul nostru, vocea noastră nu se aude suficient de tare, comportamentul nostru de creștin nu se vede suficient de mult.” 
Sf. Liturghie a fost transmisă și în direct pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara și pe cea a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I – Cetate.

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara