Duminică, 28 martie 2021 Biserica sărbătoreşte Duminica Floriilor. Cu această zi începe Săptămâna Mare, săptămâna Patimilor şi Morţii Domnului nostru Isus Cristos. Deoarece conform măsurilor de carantinare în vigoare în Timișoara nu este posibilă celebrarea Sf. Liturghii cu prezența fizică a credincioșilor în interiorul bisericilor ci doar în aer liber, în această zi, la ora 11.00, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara a celebrat o Sf. Liturghie în curtea Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara (Str. Augustin Pacha Nr. 4), care a fost transmisă și în direct pe pagina de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I -Cetate (https://www.facebook.com/sfecaterina.cetate/videos/283522729948537/?notif_id=1616918332355336&notif_t=live_video&ref=notif). La Sf. Liturghie au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, Pr. Cristinel Balan și Pr. Gábor Benedek Márton, ambii capelani la Parohia Romano-Catolică Timișoara I Cetate. Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de dl Róbert Bajkai-Fábián, organistul Domului.
Liturghia acestei duminici a început cu sfinţirea ramurilor, în acest an procesiunea tradițională de Florii având loc, după cum a specificat și Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, doar în suflet. În cadrul Sf. Liturghii au fost citite „Patimile Domnului nostru Isus Cristos” după Evanghelistul Marcu.
Pentru credincioșii prezenți respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) a fost obligatorie.