Március 28-a virágvasárnap ünnepe. Ezzel kezdetét veszi a nagyhét, amikor Urunk szenvedésére és halálára emlékezünk. Mivel Temesváron az új típusú koronavírus-járvány terjedését megakadályozó zárlat nem teszi lehetővé a szentmisék bemutatását a templomban hívek jelenlétében, Pál József Csaba megyéspüspök ezen a napon 11 órai kezdettel a Püspökség udvarán mutatott be szentmisét, amelyet a Temesvár I. belvárosi plébánia Facebook oldalán (https://www.facebook.com/sfecaterina.cetate/videos/283522729948537/?notif_id=1616918332355336&notif_t=live_video&ref=notif) közvetítettek, így a hívek otthonaikból is bekapcsolódhattak a liturgiába. A résztvevők számára pedig kötelező volt a járványügyi óvintézkedések (szájmaszk viselése, biztonsági távolság) betartása.
A liturgián koncelebrált Dirschl Johann általános helynök, továbbá a temesvár-belvárosi plébánia két segédlelkésze, Balan Cristinel atya és Márton Gábor Benedek atya. A szentmise zenei szolgálatát Bajkai-Fábián Róbert székesegyházi orgonista látta el.
A virágvasárnapi szentmise barkaszenteléssel kezdődött, a hagyományos körmenet azonban elmaradt. Az ünnepi szertartás keretében elhangzott Urunk szenvedéstörténete Márk evangéliuma szerint.