Duminică, 7 iulie 2024, pr. Dominiyan Francis a celebrat o Sf. Liturghie solemnă pentru credincioșii romano-catolici din Sri Lanka, care lucrează în orașul Arad în biserica Sf. Tereza de Lisieux din parohia Arad-Șega. Părintele misionar Dominiyan Francis este originar din Sri Lanka și studiază în prezent în Italia. El a venit împreună cu cinci credincioși srilankezi care au cântat și acompaniat la orgă și i-au încurajat astfel pe compatrioții lor din Arad.

Credincioșii din Sri Lanka au sosit din toate colțurile orașului și au umplut mica noastră biserică. Peste 100 de persoane au participat la Sf. Liturghie, unde s-au bucurat de această oportunitate, au cântat și au celebrat Euharistia cu mare evlavie, ascultând cu lacrimi în ochi cuvintele Evangheliei și predica în limba lor maternă.

„Am fost fericiți să îi găzduim pe frații și surorile noastre din Sri Lanka în mica noastră casă a Domnului, pentru că iubirea lui Isus și Biserica Universală nu cunosc granițe și limbi. Este o bucurie pentru noi că acest drum va continua, deoarece părintele Dominiyan Francisc a anunțat că de Sărbătoarea Nașterii Domnului Isus, Crăciunul acestui an, intenționează să petreacă două zile la Arad cu credincioșii catolici, conaționali. Unii dintre credincioșii noștri au participat, de asemenea, la Sf. Liturghie cu inimă deschisă și spirit de rugăciune, iar îngrijitorul bisericii noastre a spus foarte frumos că noi, chiar dacă nu am înțeles limba, am simțit bucuria cu care credincioșii catolici srilankezi au participat la Liturghie. Iubirea lui Cristos ne îndeamnă să ne dedicăm împreună deschiderii, acceptării și mărturiei.“ – a mărturisit Pr. canonic Árpád Király, parohul locului.

În aceiași zi, seara, la ora 17.00, pr. Dominiyan Francis a celebrat o sf. Liturghie în limba singhaleză și în Domul Sf. Gheorghe, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, fiind întâmpinat de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Tot din încuviințarea păstorului diecezei, preotul-oaspete a celebrat și Taina Botezului, încreștinând fiul unei familii srilankeze, tinerii părinți lucrând în Timișoara.

Biroul de Presă al Diecezei de Timișoara,
după informații transmise de Pr. Árpád Király