În duminica Sf. Familii în biserica Notre Dame din Timișoara-Iosefin, biserica parohială a Parohiei Bulgare, Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara a celebrat începând cu ora 17.00 o Sf. Liturghie pontificală, la care au participat familiile membre ale mișcărilor ecleziale din Dieceza de Timișoara. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, Pr. Gheorghe Augustinov, parohul comunității bulgare și Pr. Zoltán Toman, preot care în prezent studiază la Roma.
În omilia sa, Episcopul Diecezan a vorbit despre carismă, mișcările ecleziale, familie, solemnitatea Crăciunului și drumul sinodal. – „Cum putem face, ca această sărbătoare a Crăciunului să dureze 365 de zile? Darul cel mai prețios este însuși Isus. Dacă îl avem pe El și îl dăruim pe El semenilor noștri, El va fi viu în noi. Cum îl putem dărui pe El? Astfel, că descoperim lucrarea Lui în noi și lucrarea Lui în ceilalți. Atunci se va prelungi Crăciunul” – a subliniat Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan.
La sfârșitul Sf. Liturghii episcopul a citit fragmente din scrisoarea Sf. Părinte Papa Francisc adresată în această zi către soții creștini. – „Diferitele situații ale vieții, trecerea timpului, sosirea copiilor, munca, bolile sunt circumstanțe în care angajamentul reciproc asumat presupune ca fiecare să-și abandoneze propriile inerții, propriile certitudini, spațiile de confort și să pornească spre pământul făgăduit de Dumnezeu, a fi doi în Cristos. Dumnezeu vă însoțește, vă iubește necondiționat. Nu sunteți singuri” – a citat părintele Episcop din mesajul Sf. Părinte Papa.