În biserica parohială din Timișoara-Iosefin în 30 decembrie a.c., cu prilejul sărbătorii Sf. Familii Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara a celebrat începând cu ora 18.00 o Sf. Liturghie pontificală, la care au participat familiile membre ale mișcărilor ecleziale din Dieceza de Timișoara. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație, parohul acestei comunități, Pr. Tiberiu Szabo capelan și Pr. Macedon Valentin Hiticaș, preot care în prezent studiază la Roma. De asemenea a slujit diaconul Rudolf Constantin Cocriș. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de organistul parohiei Cristian Roșoagă și membrii mișcării „Calea Neocatecumenală”.
Episcopul Diecezan a fost salutat de Părintele Paroh, care printre altele a spus: „În Evanghelie vom auzi de Sf. Iosif, și anume, cât de deschis și cât de ascultător era el față de Cuvântul lui Dumnezeu. Iosif a făcut mereu ce a vrut Domnul. Să cerem această putere și noi.”
În omilia sa, Părintele Episcop l-a citat pe Sf. Ioan Paul al II-lea, care în enciclica „Familiaris Consortio” a scris: „Familie, devino ceea ce ești: comunitate intimă de viață și iubire.” În continuare Păstorul Diecezei a adresat întrebarea: cine este capul familiei, cine conduce familia? „Cel care ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, care ajunge la convingere, care este voința lui Dumnezeu pentru sine și pentru familie, practic acea persoană conduce familia” – a spus Episcopul Diecezan, care a împărtășit cu credincioșii și o experiență frumoasă de la cea de-a zecea întâlnire mondială a familiilor organizată în acest an la Roma, unde s-a discutat despre tema Bisericii domestice, familia, ea fiind definită ca un factor de misiune creștină. „De multe ori am văzut că familiile noastre au cultură creștină dar nu au credință. Să nu mergem la biserică doar pentru este o poruncă. Să nu lăsăm credința în biserică”  – a spus Episcopul Diecezei.
La sfârșitul Sf. Liturghii Excelența Sa Iosif Csaba Pál a rostit o binecuvântare specială pentru membrii familiilor prezente.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara