Pál József Csaba megyés püspök a Szent Család ünnepén, december 30-án délután, a temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban szentmisét mutatott be, amelyen az egyházmegyei lelkiségi mozgalmakhoz tartozó családok vettek részt. A liturgián koncelebrált Szilvágyi Zsolt pasztorációért felelős püspöki helynök, temesvár-józsefvárosi plébános, Szabó Tiberiu segédlelkész és Hiticaș Valentin Macedon lelkipásztor, aki jelenleg Rómában folytatja tanulmányait, valamint Cocriș Rudolf Constantin diakónus szolgált. A szentmise zenei szolgálatát Cristian Roșoagă orgonista és a neokatekumenális út lelkiségi mozgalom tagjai látták el.
A szentmise kezdetén a főpásztort Szilvágyi Zsolt plébános üdvözölte, aki a következőképpen fogalmazott: – Az evangéliumi részben Szent Józsefről hallunk, aki nyitott és engedelmes volt, hallgatott az Úr szavára. Kérjük mi is ezt a kegyelmet.
Szentbeszédében a főpásztor Szent II. János Pál pápa Familiaris consortio kezdetű apostoli buzdításából idézett: Minden egyes család megtalálja és fölfedezi önmagában a hivatást, amelyet soha nem lehet elvenni tőle, s amely egyúttal méltóságát és kötelességét is meghatározza: család, „légy” azzá, ami „vagy”!
A továbbiakban a megyés püspök kérdést intézett a hívekhez: ki vezeti a családot, ki a családfő? – Aki hallgat Isten szavára, aki eljut arra a meggyőződésre, hogy mi Isten akarata saját maga és a család számára, gyakorlatilag az a személy vezeti a családot – mondotta a főpásztor, aki egy szép élményt is megosztott a hívekkel a Rómában tartott 10. Családok Világtalálkozójáról, ahol a családegyház témájával kapcsolatban a családot a keresztény misszió egyik tényezőjeként határozták meg, ahol a szülők vezetik egymást és gyermekeiket az Istennel való kapcsolatra az élet minden területén. –Sokszor látom, hogy a családjainknak keresztény kultúrájuk van, de nincs hitük. Ne csak azért menjünk templomba, mert ez egy elvárás. Ne hagyjuk a hitünket a templomban – fogalmazott az egyházmegye püspöke.
A szentmise végén Pál József Csaba megyés püspök külön áldásban részesítette a jelenlévő családok tagjait.

A temesvári Püspökség sajtóirodája