În prima zi a Solemnității Sf. Crăciun, 25 decembrie, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a vizitat comunitatea romano-catolică din Pâncota, unde începând cu ora 11.30 a celebrat Sf. Liturghie pontificală în biserica parohială. A concelebrat pr. Daniel Lunic, paroh de Gioroc, părintele care administrează și Parohia Pâncota.
În cuvântul lui de salut pr. Daniel Lunic a menționat: – „Astăzi este ziua când îngerii spun: Pace pe pământ oamenilor de bunăvoință. Cu toate că la noi este pace, în altă parte din lume nu este pace. Astăzi să ne rugăm și pentru pacea din lume.”
Episcopul Diecezan a fost salutat și de doi reprezentanți ai comunității.
Mesajul acestei solemnități a fost transmis în omilia sa de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara: – „Dacă ne-am întreba, care sunt dorințele din sufletul nostru, ce am dori cel mai mult, foarte mulți dintre dumneavoastră ar spune: pacea. Să fie pace peste tot. Și noi putem observa că Crăciunul este în strânsă legătură cu pacea. Crăciunul trebuie să ajungă la noi. Dacă Crăciunul ajunge într-adevăr la noi, atunci ajunge și pacea. Asupra trei cuvinte aș dori să medităm împreună: mărire în înaltul cerurilor lui Dumnezeu, pe pământ pace oamenilor pe care El îi iubește și recunoștința. Care este esențialul Crăciunului? Isus a venit ca să ne fie dar, ca să fim și noi daruri pentru ceilalți și să îi primim pe ceilalți ca și daruri din partea lui Dumnezeu. În Evanghelie putem citi: «La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Cuvântul era Dumnezeu.»  La început… Adică Dumnezeu este cel, care a făcut primul pas către noi oamenii. Și acest lucru se întâmplă și acum, în viețile noastre.”
Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de corul bisericesc din Pâncota, căruia i s-au alăturat și credincioși din Galșa, filială a acestei parohii. Au răsunat cântece cunoscute de Crăciun în limbile română, maghiară, germană și slovacă. La orgă a acompaniat d-na prof. Simona Mustețiu. La Sf. Liturghie a fost prezent și dl. Dan-Ștefan Pocrişer primarul orașului Pâncota.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara