Biserica Romano-Catolică a sărbătorit în data de 16 iunie Preasfântul Trup şi Sânge a lui Cristos. Cu această ocazie în biserica romano-catolică Millennium din Timişoara II Fabric, începând cu ora 18.00, Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a celebrat o Sf. Liturghie pontificală, la care au concelebrat parohi și capelani ai parohiilor timișorene. Animator muzical a fost corul acestei biserici sub conducerea cantorului Emil Dumitresc.
La începutul Sf. Liturghii Msgr. Johann Dirschl, vicar general a vorbit, în trei limbi, despre însemnătatea acestei solemnități. „Am venit astăzi în această biserică din Timișoara-Fabric să sărbătorim unul din cele mai mari mistere ale credinței noastre, Sf. Euharistie, dar în același timp semnul dragostei nemărginite a lui Dumnezeu, atunci când a rămas cu noi în aceste taine“ – a spus Pr. Vicar General.
În omilia sa rostită în limba română și germană Pr. Daniel Dumitru, parohul comunității din Timișoara-Fabric, a subliniat: „Această sărbătoare a Sfântului Trup și Sânge al Domnului este o ocazie potrivită să reflectăm asupra vieţii noastre şi să vedem ce consumăm zi de zi, cu ce ne hrănim existenţa. Nu mă refer şi nu trebuie să ne gândim doar la alimentele care ne susţin trupul, ci mă refer, în mod deosebit, la ceea ce folosim pentru a ne alimenta sufletul. Cristos nu a venit doar ca să rămână în biserici, pe altare, în tabernacol, el vrea în inimi, în viaţa noastră. Luaţi-L acasă! Astăzi luaţi-L pe Isus în familiile Dvs.“ În limba maghiară Pr. Csaba Váncsa, capelan în comunitatea parohială-gazdă, a transmis la rândul său gânduri despre această sărbătoare.
În continuare a avut loc procesiunea cu Sf. Euharistie la două altare special împodobite în biserică și alte două altare în afara ei, realizate în partea dreaptă și stângă a lăcașușui de cult, credincioșii însoțindu-l pe Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan și pe preoții prezenți rostind rugăciuni și intonând cântece. La cele patru altare pasaje din Sf. Evanghelie au fost citite în română, maghiară și germană de Pr. Tiberiu Szabó, capelan de Timișoara IV. Iosefin, Pr. Zoltán Máthé, paroh de Timișoara V. Mehala, P. Márton Gál SDS, capelan de Timișoara III. Elisabetin și Pr. Zoltán Kocsik, rectorul bisericii Ordinului Piarist. Sf. Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea euharistică solemnă.

(Text și foto: Biroul de Presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara)