În curtea bisericii romano-catolice din Dudeștii Vechi, parohie alcătuită în mare majoritate de credincioși de etnie bulgară, duminică, 25 septembrie a.c. un număr mare de tineri, băieți și fete, mulți dintre ei îmbrăcați în frumosul port popular îmbogățit cu multe broderii și fire de aur, l-au întâmpinat pe Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, pentru a primi Sf. Sacrament al Mirului. Înainte de Sf. Liturghie și de Mirungere, Păstorul Diecezei a stat de vorbă cu candidații la miruire, un grup format din 99 de tineri, a căror pregătire a fost coordonată de către pr. Sebastian Mirciov, parohul acestei comunități. Alcătuind un cerc mare în curte, tinerii au răspuns la întrebările Părintelui Episcop, mulți dintre ei menționând, că se roagă în mod curent împreună cu familia, cu părinții, bunicii sau frații.
Sf. Liturghie pontificală a fost celebrată începând cu ora 11.00. La ea au concelebrat părintele paroh al locului Sebastian Mirciov, Pr. Gheorghe Augustinov, paroh al Parohiei Personale Bulgare din Timișoara, Pr. Damian Kalapiš, paroh de Arad-Grădiște, Pr. Piry Radulov, paroh de Vinga, precum și parohii emeriți Pr. Petru Velciov, Pr. Máci Kalapiš și Pr. Ivan Vasilcin.
Deși impresionantă ca mărime, biserica în această duminică a fost neîncăpătoare, în băncile sale din față ocupând loc doar candidații la miruire împreună cu nașii lor.
La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan a fost salutat de către Pr. Sebastian Mirciov, paroh de Dudeștii Vechi.
În omilia rostită, Episcopul de Timișoara i-a îndemnat pe candidații la miruire să-L primească pe Duhul Sfânt ca și cum ar primi un musafir foarte drag, cu inimile deschise. – „Dacă vine Duhul Sfânt, să nu Îl lăsăm singur, măcar o dată pe zi să vorbim cu El, să fim atenți la Duhul Sfânt. El vine acum prin impunerea mâinii episcopului și se face vizibil prin faptele noastre – a subliniat Păstorul diecezei.“
În cadrul Sf. Liturghii, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a invocat prin rugăciunea sa revărsarea Duhului Sfânt asupra tinerilor candidați, care, însoțiți de naș sau nașă, s-au prezentat pentru ungerea pe frunte, cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt”. Fiind un așa mare număr de tineri, Sacramentul Sf. Mir a fost administrat concomitent de Episcopul Diecezan și de părintele canonic Gheorghe Augustinov.
Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de corul bisericesc al acestei parohii.
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne, cei miruiți i-au adresat cuvinte de mulțumire Episcopului Diecezan, care le-a acordat tuturor credincioșilor prezenți binecuvântarea sa.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara