În perioada 14 – 17 iunie 2022 Parohia Romano-Catolică din Timişoara IV. Iosefin a organizat la Rafnic, jud. Caraş-Severin o tabără pentru elevi de l8imbă maternă maghiară din clasele V-VII. Despre frumoasele experiențe dobândite acolo ne relatează Juhász Antónia, Nagy Dóra și Tamás Krisztina, care s-au implicat ca și voluntari în desfășurarea taberei.
„Unde doi sau trei sunt adunaţi în numele meu….“ (Mt 18,20) Acesta a fost motto-ul taberei catolice din acest an, care, după doi ani de absență, a fost organizată din nou de către Parohia Timișoara IV Iosefin. Copiii au sosit zâmbind și cu emoții pe 14 iunie în micul sat Rafnic din județul Caraș-Severin, locul de desfășurare a taberei.
Cei treisprezece elevi voluntari, care s-au implicat în desfășurarea taberei, au sosit cu o zi mai devreme pentru a pregăti locul și pentru a-i primi pe cei 39 de elevi, care au participat. În prima zi au avut loc discuții de grupuri mici care au fost speciale pentru fiecare dintre noi. În cea de-a doua zi am vorbit despre comuniunea cu Dumnezeu. Apoi am împărtășit experiențele noastre personale despre Dumnezeu în grupuri mici. După-amiază am continuat cu o drumeție. Pe dealul de lângă sat, copiii s-au jucat, iar seara, au avut ocazia să i se adreseze lui Isus în cadrul unei Adorații Euharistice.
Tema zilei următoare a fost comunitatea cu ceilalți. Am auzit că Preasfânta Treime este un model pentru comunitățile noastre. După discuțiile în grupuri mici, am participat la Sfânta Liturghie. După-amiaza, copiii și-au putut testa abilitățile prin intermediul unor concursuri. În cele din urmă, am încheiat ziua cu o seară specială. Lângă focul de tabără am admirat performanțele grupurilor, am râs și am cântat mult.
Ultima zi a fost cea de evaluare a taberei, în care toți copiii au vorbit deschis despre experiențele lor. Tabăra s-a încheiat cu o Sfântă Liturghie.
În cele patru zile pe care le-am petrecut aici, am adunat multe experiențe și amintiri frumoase și ne-am întors acasă cu o mulțime de comori spirituale. Suntem recunoscători că tabăra s-a putut organiza din nou și că s-a desfășurat într-o atmosferă atât de bună. Așteptăm cu nerăbdare să-i primim pe copiii și anul viitor!