În perioada 20-24 iunie a.c. peste 30 de copii au participat la tabăra de zi organizată de către Parohia Romano-Catolică Timișoara-Iosefin în propria casă și curte.
„În fiecare zi am purtat dialoguri despre o temă spirituală: despre credință, prietenie, slujire, bucurie. Copii au învăţat despre viața Sfântului Anton de Padova, Sfintei Tereza de Calcuta, Sfântului Ioan Bosco, despre Fericitul Giuseppe Moscatti şi Fericitul Carlo Acutis. După spusele copiilor, aceștia s-au simţit extraordinar, au învăţat lucruri noi, le-au plăcut spusele tinerilor despre sfinţi, au cântat, dar mai ales, le-au plăcut foarte mult jocurile şi activităţile făcute de tinerii animatori. În ultima zi de tabără am luat parte la Sfânta Liturghie.
A fost o experienţă frumoasă ca şi animator, copii au fost foarte comunicativi şi creativi, mi-a plăcut că au fost şi foarte ascultători. Aş repeta-o de fiecare dată când sunt solicitată.“ ne-a relatat Loredana Mitrică, animator.
„În această tabără mi-a plăcut că am învățat cum să ne apropiem de Dumnezeu, am învățat despre sfinți și ne-am jucat mult. De la fiecare sfânt am învățat ceva. De la Sf. Anton de Padova am învățat să vorbim despre Dumnezeu, de la Sf. Tereza de Calcuta să ajutăm săracii, de la Sf. Ioan Bosco să-i ajutăm pe tineri să creadă în Dumnezeu. Iar de la medicul și fericitul Giuseppe Moscatti să ajutăm chiar și atunci când nu primim ceva în schimb.“ (Iulia și Ingrid)

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara