În perioada 21-23 iunie 2024 Biroul Diecezan pentru Pastorația Familiilor a organizat la Casa Kolping din Rusca Montană prima tabără pentru familii din acest an. Au participat opt familii alături de sora M. Böbe Tari soră mariană de Schönstatt, Pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș, Pr. Călin Ciocian, paroh de Oțelu Roșu și domnișoara Kati Zöld.
Tema centrală a fost „Voi sunteţi sarea pământului. Dacă sarea îşi pierde gustul, cu ce se va săra? ” (Mt 5, 13). Programul a cuprins două prelegeri ale familiei diaconului permanent Ladislau Piklor, momente de rugăciune, Sfânta Liturghie, cântece, jocuri, foc de tabără, relaxare în natură.
Pentru mai multe detalii despre această experiență vă invităm să citiți mărturiile câtorva familii:
«De fiecare dată taberele la care am participat ne-au făcut să ne regăsim, să ne reinventăm, să ne reîndrăgostim unul de celălalt pentru că descopeream cât de importanți suntem unul pentru celălalt și că nu e întâmplător faptul că doar împreună am parcurs niște ani alături.
A fost extraordinar să descopăr cum mă vede, cât mă apreciază și cât „gust” aduc eu doar prin simpla mea prezență, soțului meu. O temă grea din punctul meu de vedere, dar defapt o temă vitală, că dacă în viața noastră de cuplu nu ar exista gustul, nu ar exista puterea vindecării, nu ar exista comunicarea care să ducă la topirea gheții, nu ar exista puterea de a „curăța”, nu ar exista rolul de a da energie vieții de cuplu și mai ales calitatea de a conserva, care de altfel le trăim în viața noastră de soț și soție, cu siguranță nu am fi noi, cei de azi.» (familia Călin)
«Ne-am simțit foarte bine și ne-am bucurat că atât noi, cât și copiii noștri, am avut ocazia să socializăm și să ne deconectăm de la monotonia zilnică.
Această experiență ne-a inspirat profund. După ce am ajuns acasă, am simțit nevoia să petrecem mai mult timp împreună (eu și soția mea) și să ne rugăm sau să reîncepem să citim Sfânta Scriptură. Ne-ați oferit nu doar un moment de respiro, ci și motivația de a ne apropia mai mult de Dumnezeu și de a întări legăturile familiale.» (familia Rus)
«Vrem să vă mulțumim din suflet pentru momentele de neuitat, pentru râsul împărtășit, pentru încurajările și susținerea oferită. Energia voastră pozitivă și dăruirea au fost contagioase și au transformat această tabără într-o experiență de neprețuit. » (familia Radulov)

Următoarea tabără în limba română va fi în perioada 6-8 septembrie 2024. Pentru înscrieri apelați numărul de telefon 0773773004.

Tabăra în limba maghiară se va ține la Rusca Montană în perioada 30 august – 1 septembrie 2024. Pentru înscrieri apelați numărul de telefon 0744263467.

Sursa: www.profamiliatm.ro