În fața impozantei biserici parohiale din Gottlob cu prilejul Solemnității Ridicării Fericitei Fecioare Maria cu trupul şi cu sufletul la Cer, un grup numeros de credincioși, mulți îmbrăcați în port popular german și român, l-au așteptat pe Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, pentru a sărbători împreună, în cadrul unei Sf. Liturghii pontificale aniversarea a 250 de ani de la întemeierea acestei localități. Păstorul Diecezei a fost întâmpinat de primarul comunei, dl Gheorghe Nastor, de Pr. Cristinel Balan, paroh de Lovrin, parohie de care aparține această comunitate ca și filială și d-na dr. Anneliese Wambach, președinte al Forumului Democrat German din Gottlob. De la ora 10.00 d-na dr. Wambach a prezentat în fața credincioșilor prezenți, oficialităților și oaspeților, o interesantă istorie a localității. La Sf. Liturghie, celebrată începând cu ora 10.30 de către Episcopul Diecezan, au concelebrat Pr. Cristinel Balan, parohul locului și Pr. László Bakó, secretar episcopal, fiind prezenți Pr. Vasile-Cosmin Chiroiu, paroh ortodox, pastorul penticostal Beniamin Crețu și un reprezentant al comunității creștine baptiste. La jubileu a participat dl. Dr. Johann Fernbach, președintele Forumului Democrat German din Banat. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de d-na prof. Valentina Cotinschi.
În omilia sa, rostită în limbile germană și română, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, a subliniat de mai multe ori rolul credinței, al unității și importanța păstrării „rădăcinilor”, din care se poate hrăni, poate prinde putere comunitatea de astăzi. – „Isus ne spune: cel care crede în mine, are viața veșnică. Ce înseamnă: a crede? A crede înseamnă ca să trăim precum a trăit Cristos, precum ne cere El. Aceasta înseamnă ca să ne hrănim din El, din viața Lui. Este important să-L invităm pe Isus în viața noastră. Gottlob înseamnă a-L lăuda pe Dumnezeu. Dar este important ca să îl lăudăm și pe aproapele pentru tot ceea ce a făcut Dumnezeu în el. Eu vă urez astăzi în această biserică, unde s-au adunat mai multe comunități, ca să nu lipsească niciodată lauda lui Dumnezeu și din această laudă să se alimenteze și lauda semenilor noștri. Atunci întreaga noastră viață va fi „Gott lob”, adică spre lauda lui Dumnezeu” – a spus Episcopul Diecezan.
La sfârșitul Sf. Liturghii au luat cuvântul primarul comunei și reprezentanții celorlalte culte religioase, care au transmis gânduri de felicitare și îndemn de a rămâne uniți în credința creștină, indiferent de confesiune, remarcând buna înțelegere și colaborarea rodnică între toți slujitorii Domnului din această localitate. Cu ocazia jubileului, filiala Gottlob a oferit câte un cadou domnului Primar și preoților celorlalte confesiuni, respectiv și medalia confecționată din argint reprezentând sigiliul satului Gottlob din anul 1774, realizată în acest an jubiliar de către Excelența Sa dr.h.c. Martin Roos, episcop emerit de Timișoara în semn de legătură de suflet și cinstire membrilor acestei comunități din care provin și o parte din strămoșii săi. Medalia a fost realizată de Rusalii, fiind oferită preoților și predicatorilor tuturor confesiunilor din sat, primarului comunei Gottlob și credincioșilor comunității. Doamna Wambach a prezentat calde mulțumiri episcopului emerit pentru darul său, atât în scris, cât și personal, primind în acest context, în dar, monografia germană a localității, editată cu mai mulți ani în urmă, de la părintele episcop Martin Roos.
Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara