În mijlocul lunii mai Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara, a reluat seria vizitelor canonice programate pentru acest an în Dieceză. În zilele de 15 și 16 mai 2022, începând cu ora 17.30, Episcopul a fost oaspetele Parohiei Romano-Catolice Timișoara III. Elisabetin. Sf. Liturghie de deschidere a vizitei a fost celebrată la ora 17.30 în biserica acestei comunități, în cadrul căreia Păstorul Diecezei a fost salutat în numele credincioșilor de către Pr. paroh István Barazsuly SDS, care a menționat: „În urmă cu un an, în data de 15 mai a avut loc la Roma ceremonia de beatificare a lui Pater Francisc Maria al Crucii Jordan (1848–1918), fondatorul Societății Divinului Salvator (Ordinul salvatorian, SDS). Astfel această aniversare este marcată și de vizita canonică. În cadrul omiliei sale Excelența Sa Iosif Csaba Pál a subliniat importanța și frumusețea existenței a mai multor comunități în cadrul unei singure parohii, cum este de exemplu și aceasta, unde activează călugări salvatorieni, surori din Congregația Fiicele Sf. Francisc de Assisi, surori mariane de Schönstatt, surorile Carității ale Sfintei Ioana Antida Thouret, grupul de studenți maghiari TEKMEK, Mişcarea Eclezială Carmelitană, Rețeaua de Rugăciune pentru Vocații etc. – Biserica și parohia trebuie să fie formată din mai multe comunități. Dacă suntem comunitate, ne cunoaștem, știm să ne ajutăm unii pe alții, să purtăm grijile și bucuriile împreună – a subliniat Episcopul.“
La sfârșitul Sf. Liturghii Părintele Episcop Iosif s-a întâlnit cu copiii și tinerii parohiei. În cadrul întâlnirii copiii au putut învăța un cântec împreună cu episcopul. În cadrul discuției avute cu tinerii tema a fost legată de drumul sinodal, anume: cum văd tinerii Biserica de astăzi, și cum ar dori să o vadă în viitor.
În cea de-a doua zi a vizitei canonice Episcopul Diecezan a celebrat începând cu ora 12.00 o Sf. Liturghie în capela filialei Giroc, iar seara s-a întâlnit cu Comunitatea Monastică „Preasfânta Treime” greco-catolică. În după-amiaza zilei Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara s-a întâlnit cu membrii grupului de Rozariu, cu angajații și colaboratorii parohiei și cu membrii Comitetului Parohial.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara