Május hónap közepén Pál József Csaba megyés püspök megkezdte a temesvári egyházmegyében az idei évre tervezett főpásztori vizitációinak sorozatát. A programnak megfelelően május 15-én és 16-án a megyés püspök a temesvár-erzsébetvárosi plébánia vendége volt. A látogatás megnyitó szentmiséje 17.30 órakor kezdődött a templomban. A megyés püspököt a hívek nevében P. Barazsuly István SDS plébános üdvözölte, és kiemelte: egy évvel ezelőtt, május 15-én Rómában boldoggá avatták Johann Baptist Jordant (Keresztről nevezett Ferenc, 1848–1918), az Isteni Üdvözítő Társasága rend (szalvatoriánusok, SDS) alapítóját. Így az idei évfordulót a főpásztori vizitáció is emlékezetessé teszi. Pál József Csaba püspök homíliájában úgy fogalmazott: hasznos és szép, hogy egy plébánián belül több közösség létezik, mint például ezen a plébánián, ahol szalvatoriánus szerzetesek, az Assisi Szent Ferenc Leányai kongregáció tagjai, Schönstatti Mária-nővérek, Thouret Szt. Johanna Antida irgalmas nővérek, valamint a kármelita lelkiségi mozgalom, a Temesvári Keresztény Magyar Egyetemisták Közössége (TEKMEK), továbbá a hivatásokért létrejött imaháló tagjai tevékenykednek. – Az Egyháznak és a plébániának több közösségből kell állnia. Ha egy közösség tagjai vagyunk, akkor ismerjük egymást, tudjuk, hogyan segíthetünk egymásnak, hogyan viseljük együtt a gondokat és hogyan osszuk meg egymással örömeinket – hangsúlyozta a megyés püspök.
A szentmisét követően Pál József Csaba püspök a plébániai közösséghez tartozó gyermekekkel és fiatalokkal találkozott. A gyermekeknek éneket tanított, a fiatalokkal való megbeszélés témája azonban a szinodális folyamathoz kapcsolódott, hiszen a főpásztor arra a kérdésre várt választ a résztvevőktől, hogy milyennek látják a ma Egyházát és milyennek szeretnék látni azt a jövőben.
A vizitáció másnapját, május 16-án a megyés püspök a gyüregi filiát kereste fel, ahol 12 órakor szentmisét celebrált a helyi kápolnában, a délután folyamán pedig a plébánián a rózsafüzér társulat tagjaival, az alkalmazottakkal és munkatársakkal, valamint az egyháztanács tagjaival találkozott. Este a főpásztor Gyüregen a Szentháromság görögkatolikus szerzetesi közösség tagjait kereste fel.
A vizitáció következő állomása a csanádi plébánia, amelyet május 29-én és 30-án keres fel Pál József Csaba megyés püspök.

A temesvári Püspökség sajtóirodája