În zilele de 26 și 27 septembrie 2022 Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara a continuat șirul vizitelor canonice în Parohiile Romano-Catolice Vinga și Orțișoara.
În prima zi a vizitei Păstorul diecezei a fost așteptat la intrarea în oraș de către Pr. Piry Radulov, parohul acestor comunități. În fața bisericii, Episcopul a fost întâmpinat de către membrii comitetului bisericesc, care i-au oferit în mod tradițional pâine și sare.
După-amiaza, la ora 17.00, în biserica parohială Episcopul a celebrat Sf. Liturghie de deschidere a vizitei. Au concelebrat pr. Árpád Király, arhidiacon de Arad, pr. Sebastian Mirciov, paroh de Dudeștii Vechi, pr. Petru Velciov, paroh emerit și pr. Felician Vasile Kadar, paroh greco-catolic de Orțișoara.
În omilia rostită, Păstorul diecezei a menționat: „O dată cineva a întrebat, cât de mare este omul? Răspunsul este foarte frumos: să ne imaginăm că Tatăl Ceresc are urechea Sa pe inima noastră și vrea să audă cum bate; pentru ce bate această inimă? Dar se poate spune și invers: și urechea noastră este pe inima Tatălui Ceresc, ca să auzim, ce dorește de la noi, ce planuri are cu familia, cu comunitatea noastră. Deci cât de mare este omul? Ajunge până la inima Tatălui Ceresc.“
După Sf. Liturghie părintele episcop Iosif Csaba Pál s-a întâlnit cu copiii, a cântat împreună cu ei, dăruindu-i fiecăruia în parte câte o iconiță. A urmat dialogul cu membrii grupului de tineret, întro atmosferă foarte cordială și deschisă, în cadrul căruia tinerii au avut ocazia de a pune întrebări Episcopului.
În cea de-a doua zi a vizitei canonice, 27 septembrie 2022, la ora 10.00, Păstorul Diecezei de Timișoara a celebrat o Sf. Liturghie în biserica parohială din Orțișoara, comunitate administrată de către parohul din Vinga, la care au concelebrat și Pr. Csaba Miklós, paroh de Mailat, pr. Felician Vasile Kadar, paroh greco-catolic de Orțișoara și au fost prezenți preoți ai celorlalte culte din localitate. După Sf. Liturghie Părintele Episcop a discutat cu credincioșii prezenți în fața bisericii, iar la invitația pr. Felician Vasile Kadar a vizitat biserica greco-catolică din localitate.
În după-amiaza aceleaşi zile Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan s-a întors la Vinga, unde, începând cu ora 15.00 s-a întâlnit pe rând cu membrii grupului de Sf. Rozariu și Sanctuarul Pelerin, cu colaboratorii parohiei și cu membrii Comitetului Bisericesc.
În cursul acestor întâlniri, la care au fost prezenți Pr. Piry Radulov, parohul locului, Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral și Sr. Böbe M. Tari, soră mariană de Schönstatt, referent pentru pastorația familiilor, s-au abordat diferite teme legate de rugăciunea Sf. Rozariu, educarea tineretului în spirit creștin, importanța rugăciunii împreună cu membrii familiei și trăirea credinței în fiecare zi, precum și diferite probleme administrative și organizatorice din viața parohiei.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara