În data de 4 martie, parohia Chișineu-Criș a găzduit ziua de reculegere spirituală în limba maghiară organizată de către Oficiul Diecezan pentru Pastorația Familiilor, pentru familiile sosite din diferite parohii ale Arhidecanatului de Mureș.
După introducere a urmat prelegerea familiei Kovács din Oradea, intitulată: „Intimitate, bucurie, îndatorire.“
Intimitatea este necesară pentru ca soții să se simtă confortabil. Intimitatea este un tip special de apropiere emoțională, caracterizată prin faptul că ambele persoane își acordă atenție unul altuia din punct de vedere psihic și emoțional și sunt gata să răspundă reciproc la expresiile emoționale ale soțului/soției. Acest tip de armonie în relație necesită timp, dar merită, deoarece face ca relația să fie unică.
Ca și elemente de bază ale intimității și încrederii soții Kovács au menționat următoarele: comunicare deschisă și onestitate, deschidere către celălalt, împărtășirea emoțiilor, consens intelectual asupra problemelor esențiale, armonie spirituală, încredere și înțelegere reciprocă, un sentiment de siguranță, intimitate caldă, exprimare liberă și acceptarea micilor gesturi de dragoste.
Prelegerea a fost urmată de discuții înre soți. Programul s-a încheiat cu devoțiunea Calea Sf. Cruci, Sfânta Liturghie și o agapă.
Pentru copii și tineri au fost organizate activități speciale.
Mulțumim Sr. M. Böbe Tari, soră mariană de Schönstatt pentru organizarea întâlnirii, Pr. paroh János Kapor pentru Sfânta Liturghie înălțătoare și pentru găzduirea acestei întâlniri, familiei Kovács pentru prelegerea plină de semnificație, familiilor din Chișineu-Criș pentru primirea caldă și cordială, pentru cina delicioasă și nu în ultimul rând tuturor familiilor din Chișineu-Criș, Arad-Șega, Arad-Centru, Zimandu Nou, Dorobanți, Pecica pentru prezență.

Németh Emese,
Dorobanți