În organizarea Centrului Diecezan de Tineret din Timișoara sâmbătă, 2 aprilie a.c. a avut loc la Maria Radna o zi de reculegere spirituală pentru tineri, în cadrul căreia cei prezenți au participat la o prelegere și la devoțiunea Calea Sf. Cruci. Réka Köles, din partea grupului de tineret din Parohia Romano-Catolică Pecica, ne-a relatat următoarele:
„A fost o mare bucurie pentru noi că la această zi de reculegere spirituală au participat tineri din mai multe parohii. Cu cei peste o sută de elevi am putut să ne întărim credința, să ne cunoaștem un pic mai bine și fiind în timpul Postului Mare, să ne pregătim mai bine pentru Sărbătorile Pascale. După sosire am participat în bazilică la devoțiunea Calea Sf. Cruci. A fost frumos că tinerii s-au rugat alternativ în limbile română și maghiară la fiecare stațiune, iar între două stațiuni am cântat. A fost atât de emoționant să ne gândim, cât de mult a făcut Isus pentru noi și câte greutăți și-a asumat. La fiecare stațiune, ca semn al recunoștinței noastre, I-am dăruit lui Isus un trandafir, deoarece El a suferit mult pentru mântuirea noastră.
A urmat o prelegere în limbile română și maghiară, despre cele Trei Zile Sfinte. Am aflat că aceste zile se numesc triduum pascal, iar vorbitorii, Sr. Erika Mária Bukovics soră mariană de Schönstatt, referent, Pr. Árpád Király paroh de Arad-Șega și Pr. Daniel Dumitru paroh de Timișoara II Fabric, colaborator al Centrului Diecezan de Tineret, ne-au spus ce sărbătorim în această perioadă. A fost foarte interesant pentru mine că în Vinerea Mare nu există Sf. Liturghie, ci doar o celebrare a Patimilor Domnului nostru Isus Cristos. După prelegere am luat prânzul și, după ce a încetat ploaia, ne-am plimbat puțin în jurul bazilicii, după care ne-am îndreptat către casă.
Mi-a plăcut foarte mult această zi de reculegere, cu prima devoțiune a Căii Sf. Cruci din viața mea, prelegerile interactive și că am cântat împreună.