Programul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional organizat la Budapesta a continuat sâmbătă, 11 septembrie înainte de masă cu Ziua Familiilor pe insula Sf. Margareta, iar după-amiază, de la ora 17.00 cu Sf. Liturghie și cu procesiunea cu lumânări. Despre cele trei evenimente, mass-media din Ungaria, mai multe studiouri radio și canale TV, respectiv portaluri de știri au relatat amplu. În aceste zile s-au realizat nenumărate interviuri și reportaje cu participanții, preoți și credincioși, tineri și vârstnici. Câteva momente, experiențe nu au putut fi însă întotdeauna înregistrate de către camerele de luat vederi. De exemplu: Călugărul franciscan din Deva, Csaba Böjte a fost întâmpinat cu aplauze spontane din partea mulțimii strânse în străzile ce înconjurau piața Kossuth, ca semn de respect pentru toată munca sa depusă în scopul salvării copiilor orfani sau proveniți din familii nevoiașe.
Apoi, membrii grupurilor de credincioși se salutau cu zâmbete pe buze atunci când s-au întâlnit pe străzi sau în piețe. Impresionant a fost faptul că mulțimea care umplea străzile din jurul pieței Kossuth s-a rugat/a cântat într-un glas Tatăl nostru. Multitudinea gesturilor de amabilitate și de ajutor, pe care cei prezenți le-au manifestat față de cei din jur este și ea Impresionantă, un fruct al Sf. Euharistii. Munca și efortul devotat depus de către mai multe mii de profesioniști și voluntari implicați în organizarea tuturor programelor și evenimentelor CEI.
Toate aceste lucruri nu se văd în imaginile foto sau video. Ele se trăiesc și sunt experiențe prețioase, duse apoi acasă, cu ei, de fiecare dintre noi, dintre cei care am luat parte la această sărbătoare universală a lui Cristos din sf. Euharistie.