Duminică, 23 iunie a.c. – biserica parohială din Ciacova, îmbrăcată din nou în haină de sărbătoare, decorată cu aranjamente florale de culoare albă. Imaginea din fața altarului prezintă pe un fundal albastru o barcă și năvoade, care duc cu gândul la Evanghelia după Sf. Luca, capitolul 5: „Ieșiți în larg şi aruncaţi-vă năvoadele…“ Totodată, inscripțiile în patru limbi ale indicatoarelor așezate lângă barcă scot în evidență un aspect mult mai personal: Welcome on Board – Bun venit la bord! Cu acest salut adresat din partea pr. Gyula Dorin Filip, paroh de Ciacova și a confraților în preoție a fost întâmpinat părintele primițiant Ovidiu Virag, care, după hirotonirea sa întru preot din 22 iunie, acum a celebrat prima Sf. Liturghie. Originar din Conacul Iosif, filială a Parohiei Ciacova, pr. Ovidiu a studiat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia, respectiv în Germania, la Priesterseminar Fulda mai apoi la la Priesterseminar Herzogliches Georgianum din München.
La Sf. Liturghie, celebrată la ora 17.00, au fost prezenți Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, Msgr. Johann Dirschl, vicar general, pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral și un grup numeros de preoți diecezani printre care și pr. Francisc Lisi, preot primițiant și el, hirotonit împreună cu pr. Ovidiu și cu pr. Branko Duma, acesta din urmă celebrând prima sa Sf. Liturghie tot în această duminică, 23 iunie în satul său natal Lupac. La această Sf. Liturghie de la Ciacova a mai concelebrat și pr. György Kóbor, directorul Asociației Caritas din localitate, vicar general emerit, care acum o lună a sărbătorit Sf. Liturghie de diamant, jubileul de 60 de ani al hirotonirii întru preot, celebrare la care pr. Ovidiu a slujit ca și diacon. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl. Cristian Roșoagă, organistul bisericii parohiale Timișoara-Iosefin împreună cu mai mulți muzicieni și coriști sosiți din diferite comunități. Părintele manuductor a fost pr. Ion Cădărean, paroh de Lipova.
La începutul Sf. Liturghii pr. Ovidiu a fost salutat de reprezentanții comunității. În cuvântul său introductiv pr. Gyula Dorin Filip a subliniat: „Bun venit la bord – ți-am spus noi preoții împreună cu Episcopul Diecezan ieri la sfințirea ta și îți repetăm și astăzi, în acest cadru mai familial. Nu doar eu, ci toți cei adunați astăzi aici ne rugăm pentru tine și cu tine, ca să Îl slujești pe Domnul cu prospețimea credinței tale și cu determinarea ta, care te caracterizează.“
În omilia sa rostită în limbile română, germană și maghiară pr. Ion Cădărean a menționat: „Bunul Dumnezeu are pentru noi oamenii daruri minunate. El este izvorul vieții, ne dăruiește lumina dădătoare de viață și calea ce duce spre veșnicia Sa. Darul și calea pe care Domnul le-a pregătit pentru tine constituie Taina Sfintei Preoții, a slujirii lui Dumnezeu și a aproapelui cu fidelitate și dedicare.“
În încheiere pr. Ovidiu Virag a împărtășit celor prezenți câteva gânduri pe marginea Poveștii creionului de Paulo Coelho: „În călătoria mea până acum am avut privilegiul de a întâlni multe persoane. Unele au scris doar câteva rânduri, altele au scris pagini întregi în cartea vieții mele. Totuși, fiecare propoziție, fiecare cuvânt au fost esențiale. De acum, voi începe un nou capitol. De aceea doresc să-i mulțumesc în primul rând Bunului Dumnezeu pentru această zi.“
La finalul Sf. Liturghii, după binecuvântarea generală, pr. Ovidiu Virag a acordat binecuvântarea sa de preot primițiant părinților, rudelor, Episcopului Diecezan, confraților în preoție și tuturor credincioșilor prezenți.
Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara