În acest an, a avut loc la Pecica, în data de 4 februarie, carnavalul pentru tinerii din Arhidiaconatul de Mureș, la care au sosit participanți din mai multe parohii.

Márta Engi, conducătoarea Asociației Búzavirág și a Ansamblului de Dansuri Populare Búzavirág din localitate, a realizat pentru copiii prezenți o prezentare amplă despre tradițiile carnavalului și valorile creștine.

«Noi, tinerii din Parohia Arad-Șega am fost încântați să ne pregătim pentru acest carnaval și pentru a face sărbătoarea și mai frumoasă, am oferit publicului două scenete. În prima piesă am prezentat un episod de la un tribunal, în care am încercat să aflăm, cine a băut vinul pregătit pentru Sf. Liturghie de duminică. În cea de-a doua scenetă a fost vorba despre doi tineri îndrăgostiți, care au mers la cinematograf pentru a viziona un film, dar nu au găsit locuri unul lângă celălalt, așa că, în timpul rulării filmului și-au trimis mesaje reciproc prin intermediul unor semne. Balul de carnaval a inclus, de asemenea, poezii ale copiilor mai mici și o ședință de pictură pe față.» – au relatat organizatorii.

Balul a continuat apoi cu dansuri folclorice prezentate de grupul de dans Búzavirág din Pecica. În cele din urmă, cu toții au fost invitați pe ringul de dans, unde distracția a fost în toi, toți participanții dansând cu bună-dispoziție. Pe lângă distracție a fost și multă mâncare bună, fiindcă fiecare a adus câte o băutură răcoritoare sau un desert, dar și sandvișuri făcute de comunitatea locală.

Mulțumită comunității din Pecica, nu puteau lipsi gogoșii delicioși de Fărșang, care au fost pregătiți și serviți cu mare drag.

«Sperăm ca anul viitor să putem din nou sărbători carnavalul împreună.» – este mesajul plin de bucurie și ospitalitate al organizatorilor și participanților.

Boglárka Boros și Timea Varga, Arad Șega