În această zi altarul ne poate sugera și o aducere aminte de stânca Golgotei pe care s-a săvârșit jertfa mântuirii. Celebrarea de astăzi se compune din trei părți. Partea întâi: Liturghia Cuvântului. Sub Cruce ne vom ruga pentru marile intenții ale Bisericii și ale omenirii. Partea a doua va cuprinde venerarea Sf. Cruci, iar partea a treia Sf. Împărtășanie – s-a citit în partea introductivă a celebrării patimilor și morții Domnului nostru Isus Cristos, oficiată în Vinerea Mare începând cu ora 15.00 de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin. La celebrare au fost prezenți Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal, parohul acestei comunități, Pr. László Bakó, secretar episcopal și Pr. Tiberiu Szabó, capelan. În cadrul Sf. Evanghelii s-au intonat Patimile Domnului nostru Isus Cristos după Sf. Apostol Ioan.
În omilia sa Episcopul Diecezan a subliniat: – Din întreaga viață a lui Isus putem învăța, în mod special din aceste ultimele zile, din aceste ultimele ore ale vieții sale. Așa cum am ascultat Patimile lui Isus, probabil ne-a atins puternic, că atât de mult ne-a iubit, atât de mult ne iubește. Isus s-a dus până la cruce, până la moarte pentru mine, pentru omenire.
Celebrarea a fost transmisă pe pagina de Facebook a Diecezei de Timișoara.
Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan va celebra sâmbătă la ora 20.00 Vigilia pascală în biserica parohială din Orșova. În Duminica Sf. Paște Episcopul Diecezan va celebra Sf. Liturghie solemnă în biserica din Băile Herculane.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara