În data de 6 februarie 2023, în condiții de iarnă severă, cutremurul din SE Turciei și Siria a provocat moartea a peste 46.000 de persoane și distrugerea și avarierea a zeci de mii de clădiri și locuințe. Se estimează că peste 13.000000 de persoane din Turcia și Siria vor suferi urmările acestui dezastru, situație care impune acordarea unui sprijin internațional urgent.

În acest sens, vă rugăm, să organizați o colectă în bisericile pe care le păstoriți și să invitați pe toți credincioșii catolici din parohiile dvs. să se alăture acestei acțiuni de solidaritate creștină pe care Biserica o propovăduiește în spiritul Evangheliei.

Într-un moment atât de dificil pentru semenii noștri din Turcia și Siria, urmând misiunea Bisericii Catolice și obiectivele Federației Caritas a Diecezei Timișoara, aceea de a veni în sprijinul tuturor persoanelor aflate în dificultate indiferent de religie, apartenență etnică sau zonă geografică, nu putem să nu ne manifestăm compasiunea și solidaritatea cu victimele dezastrului și cu familiile acestora.

Coferința Episcopilor Catolici din România și Confederația Caritas România, membră a rețelei globale Caritas Internationalis au stabilit data de 5 martie 2023 ca fiind data la care să aibă loc această colectă umanitară la nivel național.

Mulțumindu-vă pentru deschiderea și susținerea față de oamenii aflați în nevoie, vă transmitem că donațiile pot fi predate la biroul Federației Caritas a Diecezei Timișoara, str. Matei Corvin nr. 2 sau în contul IBAN:
RO98 BRDE 360S V059 2448 3600 deschis la BRD TIMISOARA cu mențiunea: „Cutremur Turcia”, CUI: 5016482.
Pentru donațiile dumneavoastră vă mulțumim anticipat și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să va răsplătească pe toți, după marea sa milă.

Timișoara, la 16 februarie 2023

† Iosif Csaba Pál                                                                                 Msgr. Johann Dirschl
episcop diecezan                                                                                 vicar general