În biserica parohială Millennium a Parohiei Romano-Catolice Timișoara II Fabric sâmbătă, 6 august 2022 începând cu ora 19.00 va avea loc concertul corului CoroPiccolo din Karlsruhe, Germania. Concertul intitulat Mângâiere și pace în vremuri se restriște face parte dintrun turneu național. În program figurează piese muzicale din creația compozitorilor Felix Mendelssohn Bartholdy, Arvo Pärt, Albert Becker, Hans Fährmann, Max Reger, Sven-David Sandström, Felicia Donceanu, Gheorghe Firca, Leon Tscholl, Christian Bährens. Conducerea muzicală: Christian-Markus Raiser, la orgă va cânta Denis Moldovan, organistul bisericii Sf. Ecaterina din Timișoara-Cetate.

Coro Piccolo KARLSRUHE a fost fondat în 1996 de Christian-Markus Raiser și este format din aproximativ 35 de cântăreți selectați. Repertoriul ansamblului variază de la muzica veche până în secolul XXI, de la literatura a cappella importantă la marile oratorii baroce și lucrări contemporane.
De-a lungul existenței sale, CoroPiccolo și-a făcut un nume dincolo de Karlsruhe, cu numeroase interpretări în biserici importante, înregistrări radio și CD și turnee periodice de concerte, fiind unul dintre cele mai importante ansambluri din sud-vest. Corul a fost invitat să cânte în Polonia, Finlanda, Mallorca, Italia, Suedia, Franța, Spania, Estonia și Letonia. Un turneu de concerte planificat în România a trebuit, din păcate, să fie amânat până în 2022.
Ansamblul a deschis Festivalul Europäische Kirchenmusik (Muzică Bisericească Europeană) Schwäbisch Gmünd în 2013 și a cântat de mai multe ori la Festivalul Internațional Händel de la Karlsruhe. CoroPiccolo a prezentat în premieră lucrări corale de Petr Eben, Felix Treiber, Kjell Habbestad, Peter Schindler, Ulrich Gasser și Christian-Markus Raiser și se dedică frecvent lucrărilor lui Wolfgang Rihm, dar și unor lucrări corale mai puțin cunoscute.
În colaborare cu Hochschule für Gestaltung și Zentrum für Kunst und Medien (Facultatea pentru Concepție și Centru pentru Artă și Media) Karlsruhe, CoroPiccolo a experimentat cu muzică electronică și improvizații. Pe lângă colaborările periodice cu postul radio-tv SWR, programul include, de asemenea, oratorii de Händel, Bach și Monteverdi.

Sursă foto: www.musikanderstadtkirchekarlsruhe.de