A temesvár-gyárvárosi Millenniumi templomban augusztus 6-án, szombaton 19 órai kezdettel a németországi CoroPiccolo Karlsruhe énekkar hangversenyére kerül sor. A Vigasz és béke zavaros időkben elnevezésű koncerttel a kórus egy többnapos romániai turné keretében lép fel Temesváron. Műsoron Felix Mendelssohn Bartholdy, Arvo Pärt, Albert Becker, Hans Fährmann, Max Reger, Sven-David Sandström, Felicia Donceanu, Gheorghe Firca, Leon Tscholl, Christian Bährens művei szerepelnek. Karvezető Christian-Markus Raiser, orgonán játszik Moldovan Denis, a temesvár-belvárosi Szent Katalin templom orgonistája.

A CoroPiccolo Karlsruhe énekkart 1996-ban alapította Christian-Markus Raiser, és mintegy 35 válogatott énekes alkotja. Az együttes repertoárja a régizenétől a 21. századig terjed, a jelentős a cappella irodalomtól a nagy barokk oratóriumokon át a kortárs művekig.
A CoroPiccolo fennállása alatt számos jelentős templomi fellépéssel, rádió- és CD-felvételekkel, valamint rendszeres koncertkörutakkal Karlsruhe határain túl is hírnevet szerzett magának, és a délnyugati régió egyik kiemelkedő együttese. Az énekkar fellépett Lengyelországban, Finnországban, Mallorcán, Olaszországban, Svédországban, Franciaországban, Spanyolországban, Észtországban és Lettországban. A romániai koncertturnét sajnos 2022-re kellett halasztani.
Az együttes 2013-ban megnyitotta a Festival Europäische Kirchenmusik Schwäbisch Gmünd fesztivált, és többször fellépett a Karlsruhei Nemzetközi Händel Fesztiválon. A CoroPiccolo megszólaltatta Petr Eben, Felix Treiber, Kjell Habbestad, Peter Schindler, Ulrich Gasser és Christian-Markus Raiser kórusműveit, gyakran szerepelnek a repertoárban Wolfgang Rihm művei, illetve kevésbé ismert kórusművek is.
Együttműködve a Hochschule für Gestaltung és a Zentrum für Kunst und Medien Karlsruhe intézményekkel a CoroPiccolo elektronikus zenével és improvizációkkal is kísérletezett. Az SWR regionális közszolgálati médiummal való rendszeres együttműködés mellett Händel, Bach és Monteverdi nagy oratóriumai is rendszeresen szerepelnek a programban.

Forrás: www.musikanderstadtkirchekarlsruhe.de