Deja bine-cunoscutul cor „Laudate Dominum“ al Parohiei Romano-Catolice din Recaș, care posedă un bogat repertoriu și o demnă tradiție muzicală formată din cântecele bisericești, dar nu numai, cântate în croată, maghiară, germană, română și chiar în latină, a susținut în data de 29 mai 2021, la ora 19.00, în biserica din Carașova, un concert de muzică sacră, cu ocazia Zilei Naționale a Croației. În program au stat cântece mariane specifice lunii mai. Evenimentul, organizat de Uniunea Croaților din România, cu participarea parohiilor și a instituțiilor culturale locale, a fost marcat prin mai multe manifestări cultural-artistice.
A doua zi, 30 mai, a fost celebrată, de către Pr. Petar Rebegila, paroh de Carașova, o Sf. Liturghie solemnă, cu Prima Sf. Împărtășanie a copiilor comunității, în biserica parohială Sf. Fec. Maria din Carașova. Corul „Laudate Dominum“ a asigurat cadul muzical al celebrării, fiind dirijat de dl. prof. Cosmin Pelics, din Recaș și acompaniat la orgă de dl. Denis Moldovan (originar din Clocotici), organistul Parohiei Romano-Catolice Timișoara I Cetate.
Tot cu această ocazie, în data de 30 mai, Excelența Sa, doamna Marija Kapitanović, ambasadoarea Republicii Croația la București, a vizitat comunitățile croate, romano-catolice din satele Carașova, Lupac, Rafnic și Clocotici, unde a fost primită și de preoții locali, în frumoasele biserici acestor parohii carașovene, dar și în școli și în așezămintele culturale locale. Doamna ambasador a participat la manifestările culturale din Carașova, organizate pe scena în aer liber din localitate.

Foto: Hrvatska Grančica & Croatian Embassy in Romania
Text: Biroul de Presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara