Autoturismul cu care Sf. Părinte Papa Francisc a călătorit în România, respectiv prin București, a ajuns la Timișoara, ca donație către Federația Caritas a Diecezei Timişoara. „Suntem deosebit de onorați de faptul că Federația Caritas a Diecezei Timișoara a fost aleasă pentru a primi acest dar și de recunoașterea importanței muncii noastre sociale,  pe care o realizăm în fiecare zi. Este un dar-simbol care ne amintește despre modestia cu care trebuie să ne îndeplinim misiunea noastră socială” – a declarat dl Herbert Grün, directorul executiv al Federației Caritas Timișoara în invitația la conferința da presă care a avut loc în data de 24 septembrie a.c. la sediul Centrului de Îngrijire Paleativă Hospice Casa Milostivirii Divine, unde a avut loc și binecuvântarea autoturismului.
Mașina Dacia Logan de culoare bleumarin, care l-a purtat pe Sf. Părinte de la aeroport la Palatul Cotroceni și în Dealul Patriarhiei, având atunci numărul de înmatriculare al Statului Vatican SCV-1 (Status Civitatis Vaticanae) a fost acum parcat în curtea Centrului Hospice, înmatriculat cu numărul B 101 VPP (Vivat Papam), iar pe partea laterală purtănd inscripția ”Donație din partea Papei Francisc pentru Federația Caritas Timișoara”.
În curtea hospice-ului cei prezenți au fost întâmpinați de Pr. Johann Dirschl vicar genenal, director al Federației Caritas al Diecezei de Timișoara, care și-a exprimat bucuria și recunoștința față de acest gest al Suveranului Pontif.
Ritualul special de binecuvântare a fost celebrat de Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan. „Consider că această mașină este un dar al Bunului Dumnezeu, și Sf. Părinte însuși pentru noi este un dar, un instrument al bunătății lui Dumnezeu. Cerem acum binecuvântarea lui Dumnezeu asupra acestei mașini și asupra tuturor care o vor folosi sau vor beneficia de ea” – a spus în cadrul omiliei sale Episcopul Diecezan, care a împărtășit și câteva din experiențele sale sufletești legate de vizita Sf. Părinte în România. Totodată Excelența Sa Iosif Csaba Pál a explicat că și Dieceza de Timișoara l-a invitat pr Sf. Părinte, care ar fi vizitat bazilica Maria Radna, dar din păcate programul încărcat și vârsta înaintată al Sf. Părinte nu au permis acest lucru. „La fel, a fost invitat şi de către Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla. Pentru a arăta că nu altele au fost motivele pentru care a renunţat la aceste vizite, Papa Francisc a decis să dăruiască două maşini cu care a circulat în România celor două dieceze. Condiţia era să fie folosită pentru cei săraci şi nevoiaşi. Ne simțim privilegiați și bucuroși, că Sf. Părinte ne-a făcut astfel părtași al iubirii lui Dumnezeu” a spus Episcopul Diecezan.
Herbert Grün, director executiv al Federaţiei Caritas Timişoara a declarat: „În acest an împlinim 26 de ani de activitate, și în prezent avem 22 de servicii. Prin serviciile noastre sociale ne orientăm spre copiii, bătrâni, bolnavi, persoane fără adăpost și femei victime ale violenței în familie. Această mașină ne-am gândit să o folosim aici la centrul Hospice pentru rezolvarea unor probleme adminstrative, dar şi pentru transportarea bolnavilor.”
În cadrul conferinței de presă Sr. Sávia Lukáčová, coordonatoartea hospice-ului și-a exprimat bucuria pentru darul prețios oferit de către Sf. Părinte Papa Francisc, autoturismul fiind de un real ajutor în activitatea centrului de îngrijire paleativă.