Biserica romano-catolică din Curtici a fost ridicată în 1772 de către contele András Kászoni, după cum se poate citi și pe placa comemorativă de pe frontispiciul clădirii, și sfințită în cinstea Preasfintei Treimi. În duminica hramului, 12 iunie a.c., Sf. Liturghie de hram a fost celebrată de către Excelența sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Înainte de începerea Sf. Liturghii Excelența sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan s-a întâlnit în curtea bisericii cu copiii acestei comunități. La Sf. Liturghie au concelebrat Pr. Árpád Király decan, paroh de Arad-Șega, Pr. Zoltán György, paroh de Iratoșu și Pr. András Zilahi, paroh de Dorobanți, de care aparține ca filială și comunitatea din Curtici, și au participat dl. Ioan Bogdan Ban primarul localității și preoții celorlalte confesiuni. Animator cântece a fost corul bisericii.
În numele credincioșilor Episcopul Diecezan a fost salutat de către dl. Ladislau Piklor, cantor și candidat la diaconatul permanent, care a subliniat: – „Ne bucurăm că ne-ați onorat cu prezența astăzi, în sărbătoarea comunității romano-catolice din Curtici. Sărbătorim 250 de la construirea acestei biserici pe care am reușit să o reînnoim atât în exterior cât și în interior cu sprijinul substanțial al Primăriei. Vă doresc tuturor, ca și sufletele membrilor acestei comunități să fie atât de primitoare și pline de Duhul Slujirii în iubire ca și această biserică.“
În omilia sa rostită în limbile română și maghiară Episcopul Diecezei de Timișoara a spus: – „Tatăl Ceresc este Cel care creează, Cel care ne dăruiește lumea, viața, Cel care ne oferă totul. Isus este Cel, care primește tot ceea ce Îi dăruiește Tatăl, și Cel care spune:  „Hrana mea este să fac voinţa celui care m-a trimis şi să împlinesc lucrarea lui“, Cel care știe să accepte totul de la Tatăl. Duhul Sfânt este iubirea între Tatăl și Fiul. Preasfânta Treime trebuie sa fie model pentru noi, pentru viața comunității noastre. Cum dăm noi mărturie despre Dumnezeul nostru care este Sf. Treime? Dacă între noi se realizează acea iubire, dăruire, primire și răspuns, unitate în diversitate, ce caracterizează Sf. Treime. Doar împreună reușim să dăm mărturie despre Preasf. Treime.
Sf. Liturghie s-a încheiat cu procesiune în jurul bisericii și cu binecuvântarea Euharistică.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara