Sâmbătă, 10 septembrie a.c. s-a sărbătorit hramul bisericii „Naşterea Sfintei Fecioare Maria“ din Ghiroda, filială a Parohiei Romano-Catolice Timișoara II Fabric. În acest an la invitația adresată de către Pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara-Fabric, celebrantul principal a fost P. Márton Gál SDS, care a spus la începutul sfintei Liturghii că vine oarecum acasă, deoarece cunoaște foarte multă lume din această comunitate și se simte aici ca acasă.
În această zi de sărbătoare a onorat hramul, cu prezența sa, dl. primar Ionuț Stănușoiu, dl. viceprimar Ion Bontea și câțiva membrii din consiliul local cu care preoții resonsabili de comunitatea din Ghiroda au o relație foarte bună.
Celebrantul principal, P. Martin Gál SDS a provocat un pic enoriașii sosiți la sărbătoare adresându-le întrebarea: „Cine este pentru voi Sf. Fecioară? Iar voi ce îi oferiți Sf. Fecioare de ziua ei?” Părintele Martin a pus accentul în predica sa pe cât de mult o cunoaștem noi creștinii de astăzi pe Sf. Fecioară, căci de cele mai multe ori cunoaștem viețile vedetelor și tot ce fac ei, mai degrabă decât să cunoaștem viața unui sfânt sau pe Sf. Fecioară. Pentru noi creștinii ar trebui să fie important să o cunoaștem pe Mama noastră Cerească, care mijlocește necontenit pentru noi la fiul ei.
Sf. Liturghie a fost înfrumusețată cu cântecele corului din Ghiroda și a celui din parohia Fabric, acompaniat la orgă de dl. cantor Emil Dumitresc și de familia acestuia. După Sf. Liturghie, ansamblul de dans Bokréta, au condus enoriașii și invitații la căminul cultural, unde a avut loc un moment artistic împreună cu ansamblul de dans și folclor din Ghiroda. Seara s-a continuat într-o atmosferă plăcută, familiară.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara