Pe 30 iunie, în duminica succesivă solemnității Sfinții apostoli Petru și Paul, în întreaga Biserică se organizează tradiționala colectă pentru caritatea papei, numită „Obolul Sfântului Petru”. Scopul acestei colecte este de a-l ajuta pe Sfântul Părinte să-i ajute pe cei nevoiași. De aceea, fiecare contribuție, chiar și cea mai mică, este un sprijin semnificativ pentru activitatea caritativă a Succesorului lui Petru care vrea să fie aproape de toți, mai ales de cei care suferă.

Cetatea Vaticanului
Vatican News – 28 iunie 2024. Colecta „Obolul Sfântului Petru” reprezintă o oportunitate de a-l ajuta pe pontif să fie cât mai aproape de toți, în special de cei care suferă. Anul acesta, Ziua dedicată carității Papei se celebrează duminică, 30 iunie, și oferă comunităților din întreaga lume posibilitatea de a face donații pentru „Obolul Sfântului Petru”, sprijinind astfel misiunea episcopului Romei. O misiune de pace, de caritate, de apropiere față de cei aflați în dificultate.

Printr-o ofertă  care poate fi făcută în această zi specială, precum și în orice altă zi a anului, oricine poate colabora activ la misiunea universală a papei Francisc, mai necesară ca oricând în zilele noastre, într-o lume zguduită de războaie, de cursa înarmărilor, de nedreptate, de suferința atâtor oameni săraci și de atacurile la sacralitatea vieții umane și la demnitatea persoanei. Datorită misiunilor de slujire desfășurate de departamentele Sfântului Scaun care asistă zilnic numeroase persoane aflate în dificultate, Papa își face simțită prezența în multe situații de suferință. Pontiful sprijină operele de caritate în favoarea persoanelor și familiilor aflate în dificultate, ajută persoanele afectate de dezastre naturale și de războaie.

Mesajul Succesorului lui Petru este universal și izvorăște din Evanghelie, acest mesaj având nevoie de sprijinul fiecăruia dintre noi pentru a ajunge la toți. Prin urmare, ajutați-l pe Papă, oferiți-vă contribuția pentru a colabora la misiunea sa, faceți posibilă apropierea sa față de toate periferiile geografice și existențiale, cooperați pentru a face cunoscut mesajul și vocea sa profetică în întreaga lume, susțineți acțiunea sa neobosită în favoarea păcii și a fraternității.

Sursa: www.vaticannews.va/ro