În perioada 7-8 iunie 2024 a avut loc în casa comunitară a Surorilor Mariane de Schönstatt din Timișoara a treia întâlnire a cursului de formare pentru familii animatoare. Părintele Macedon Hiticaș a deschis întâlnirea cu prelegerea “Familia ca și școală de îmbogățire umană, Gaudium et spes nr. 52”. A urmat o oră de adorație cu părintele Piry Radulov.
În cadrul adorației soții Radulov au încheiat legământul de iubire cu Fecioara Maria, Maica de Trei Ori Admirabilă de la Schönstatt și și-au reînnoit jurămintele de căsătorie. Prin acest act soții au rugat-o pe Fecioara Maria să locuiască la ei acasă, să conducă familia lor și să îi educe la sfințenie. Totodată au devenit colaboratori într-o rețea internațională, în cadrul căreia numeroase familii se ajută reciproc prin rugăciunile și jertfele aduse Mariei.
Dimineața următoare a avut loc un program interactiv cu tema “Gestionarea conflictelor”, unde prin diferite jocuri soții au discutat, învățat și reflectat asupra diferitelor situații de conflict și rezolvarea lor. După aceasta familiile au avut din nou posibilitatea de a se pregăti împreună pentru liturghie, care a fost celebrată de părintele Marin Matieș. Tot domnia sa a ținut și o prelegere pentru participanții cursului, cu tema: “Sfânta Familie din Nazaret”, subliniind prin exemplul lor trei piloni ai familiei:

  1. Rugăciunea comună și credința,
  2. Rolurile în familie,
  3. Iubirea și suferința.

Pe parcursul zilei a fost din nou posibilitatea de a discuta despre temele auzite în cuplu și în plen.
Copiii au avut program separat. Mulțumim foarte mult Sorei M. Emese Kászoni pentru activitățile realizate cu ei și le suntem recunoscători celor două doamne care ne-au gătit.
Următoarea întâlnire va avea loc în perioada 27-29 octombrie, în limba maghiară.

Sr. M. Böbe Tari

Sursa: www.profamiliatm.ro